logo HARUN YAHYA

Adnan Oktar A9 TV; 2 Haziran 2015

avatar

Adnan Oktar

İnsan kendini müstağni gördüğünde azar. Müstağni görmeyecek. Sürekli kendini eleştirecek. Açık açık eleştirecek. Eleştirene de teşekkür edecek. Allah razı olsun diyecek.
A9 TV; 2 Haziran 2015
1291
avatar

Adnan Oktar

Alim olan Allah’tır. Sonsuz ilme vakıftır. Biz Allah’ın ilminden katreler alıyoruz. Cenab-ı Allah’tan lütuf olarak. Yoksa bizde bir şey yok. Dolayısıyla kimse alimlik iddiasında bulunamaz. Her insan cahildir.
A9 TV; 2 Haziran 2015
avatar

Adnan Oktar

Cenab-ı Allah diyor ki; “Allah'a muti olursanız mutlu olursunuz”. Ne demek ayetin tefsiri? Eğer Allah'a muti olmazsanız mutlu olmazsınız. Mutlu olmazsın nasıl? Acı çekersin, korku içinde yaşarsın, huzursuz olursun, tedirgin olursun, vesveseli olursun. Acılar içinde kıvranırsın. Hayat sana cehenneme döner.
A9 TV; 2 Haziran 2015
avatar

Adnan Oktar

İnsan üremek için evleniyorsa hayvan gibi olur. Okula çıkar için gidiyorsa egoist, sıradan bir insan olur. Ama her yerde Allah için yaşarsa çok ulvi, çok yüksek bir gayesi olmuş oluyor. O zaman Cenab-ı Allah zihin açıklığı veriyor, bereket veriyor, kolaylık veriyor, güzellik veriyor.
A9 TV; 2 Haziran 2015
avatar

Adnan Oktar

Bir ilaç fabrikası ilacın üzerine nasıl kullanılacağını yazıyor. Yoksa insan o ilacı yanlış kullanır, hastalanır. Bizleri dünyayla birlikte yaratan Allah dünyayı nasıl kullanacağımızı bize hazır bilgi olarak gönderiyor. İşte bu Kutsal Kitaplar; Zebur, Tevrat, İncil, Kuran, daha önceki suhuflar.
A9 TV; 2 Haziran 2015
avatar

Adnan Oktar

Cenab-ı Allah nuruyla dünyayı sarsın. “Hadi” ismiyle tecelli etsin Rabbimiz, inşaAllah. Deccali kahretsin. Deccali perişan etsin. Deccaliyeti yok etsin.
A9 TV; 1 Haziran 2015
avatar

Adnan Oktar

Allah her yerimizi nurla sarsın. Bizleri nurlandırsın. Hidayet versin. Aklımızı açsın. Şeytanın şerrinden korusun. Kötülüklerden korusun. Kalbimize güven duygusu versin. Bizi zenginleştirsin. Güçlendirsin. İslam’ı hakim etsin. Mehdi (as)’ı göstersin. Mehdisini zahir etsin. Mehdi (as)’a, İsa Mesih (as)’a bizleri talebe etsin.
A9 TV; 1 Haziran 2015
avatar

Adnan Oktar

Cenab-ı Allah Kendisinin sevilmesini istiyor. Biz Allah’ı çok seviyoruz. O da bizleri sevsin inşaAllah. İnşaAllah Allah’ın sevdiği kullar oluruz.
A9 TV; 1 Haziran 2015
avatar

Adnan Oktar

Yobazlar çok dilbazdır. Kandırmayı iyi bilirler. Demagojiyi iyi bilirler. Sahtekarlığı, sinsiliği, oyunculuğu iyi bilirler. Yüze gülerler; fakat çok kahpedirler. Sistemli bir şekilde plan hazırlarlar. Fakat sonunda Allah belalarını verir. Kendi oyunları kendi başlarına geçer.
A9 TV; 31 Mayıs 2015
avatar

Adnan Oktar

Yobazların en büyük derdi hasetlik, kıskançlıktır. Şu anda, ahir zamanda da büyük fitnenin nedeni Mehdi (as)’a karşı hasettir. Suni mehdilerin çıkması, suni mehdilerin kendi arasında çatışması, mehdi olmadıkları halde insanları mehdi ilan etmeye kalkmak, mehdilik iddia etmeyen insanları zorla mehdi gibi göstermeye kalkmak; bu hasedin tezahürleridir.
A9 TV; 31 Mayıs 2015
avatar

Adnan Oktar

İsrailoğulları’na karşı nefret çok büyük uğursuzluk, bela getirir. Peygamber soyuna karşı nefret beslenmesi Allah'ın hiç hoşlanmadığı bir şeydir. Hayır, zaliminden nefret et; masumundan niye nefret ediyorsun, mümin olandan niye nefret ediyorsun? Hepsini toptan gözden çıkarıyor. Olmaz öyle şey.
A9 TV; 31 Mayıs 2015
avatar

Adnan Oktar

İsrail soyuna gereksiz ve akılsızca bir nefret var. Halbuki o bela getirir, uğursuzluk getirir. Kuran’ın ilgili ayetlerine saldırmış oluyorsun sen. Aklını başına al. İsrailoğulları'nın hepsi kutsal değildir; ama temiz ve masum olanları, mümin olanları, muttaki olanları da sen karşına almış oluyorsun. Peygamber soyunu karşına almış oluyorsun. O zaman Allah bela verir, aklını başına al.
A9 TV; 31 Mayıs 2015
avatar

Adnan Oktar

Hasut, tehlikeli adam her anlattığını şeytani hafızasına alır, şeytani bandına alır, kullanmak üzere hafızasında saklar. Çünkü iblisle bağlantılı. Sen anlatıyorsun ama kime anlattığını biliyor musun? Bir hakikati görünse kanın iliğin çekilir. Şeytana anlatıyorsun. İblis insan suretine giriyor, ona anlatmış oluyorsun. Anlatmayacaksın. Çünkü başına bela olur. Ama dostsa, müminse anlat, çünkü sevinir o.
A9 TV; 31 Mayıs 2015
avatar

Adnan Oktar

Güzel olan şeyi anlattın mı haset ederler. Hasta adamlara söylenmez. Ancak samimi salih bir müminse söylenir. Onun içi açılır. Ama hasut, tehlikeli, münafık tıynetli adama anlatmayacaksın. Anlatmadığında ibadet olur. Ağzını tutacaksın, dilsiz olacaksın. Başka şeyler konuşacaksın.
A9 TV; 31 Mayıs 2015
avatar

Adnan Oktar

Hıristiyanlar “Allah çocuk edindi” diyorsa Kuran onu düzeltiyor. Kuran'ın düzelttiklerini yaparlarsa Hıristiyanlar tamam, doğru yoldalar. Cenab-ı Allah, “Namazlarını kılsınlar, zekatı versinler, şirk koşmasınlar, tamam” diyor. Hıristiyan da Müslüman olmuş oluyor o zaman.
A9 TV; 31 Mayıs 2015
avatar

Adnan Oktar

Hamd sevgi kelimesidir. Allah'a hamd etmek ne demek? Ya Rabbi Seni ben çok seviyorum, deliler gibi seviyorum. Sana sonsuz teşekkür ediyorum. Hamd’ın anlamı budur.
A9 TV; 31 Mayıs 2015
avatar

Adnan Oktar

Rahman ve Rahim, ikisi de sevgi ifade eden kelimelerdir. Her ikisinin de kökenlerinde sevgi vardır. Rahim; sevgiyle koruyan, sahip çıkan, hep hayrına koşan, hayırla yaratan anlamındadır.
A9 TV; 31 Mayıs 2015
avatar

Adnan Oktar

İran-Türkiye, Kandil’i ablukaya alırsa çatışmaya da gerek yok, hepsi sapır sapır dışarı çıkacaktır. Çünkü üç aylık yiyecek stokları olmaz. İllaki gelip teslim olacaklardır. Bunu yapsın hükümet.
A9 TV; 31 Mayıs 2015
avatar

Adnan Oktar

Kandil işgal altında, adamlar orayı karakol gibi kullanıyor. Askerleri, polisleri, Müslümanları vurup şehit ediyorlar. İran’la anlaşıp, Irak hükümetiyle de anlaşıp, Kandil’e Türkiye’nin girmesi lazım. Oradaki mağaraların tamamını kanunla hukukla temizlemesi lazım. Bir kere abluka altına alsalar, üç aylık bir ablukada orada kimse kalmaz.
A9 TV; 31 Mayıs 2015
avatar

Adnan Oktar

Bağnazlar nerede güzel bir şey varsa yasaklıyor. Nerede çirkin bir şey var, zor bir şey varsa onu da tavsiye ediyorlar. Ağlamayı teşvik etmeleri inanılır gibi değil. Allah küfrün özelliği olarak söylüyor, “Onlar çok ağlayacak, siz güleceksiniz” diyor. Onlar da tersine çevirmiş. “Sakın gülmeyin, bol bol ağlayın” diyor. İnsan bünyesi bunu ne kadar kaldırabilir? Git spor yap, ye, iç, gül. İbadetlerini yap. Her yeri güzelleştir. Her yere sanat hâkim olsun.
A9 TV; 30 Mayıs 2015
avatar

Adnan Oktar

Bağnazlar ‘atalarının dini’ yüzünden güzelim İslam dinini yeryüzünden adeta silmek üzereler. Müslümanları da mahvettiler. Her yerde millet asıp kesiyor, dövüyor, küfrediyor, yüzlerine tükürüyorlar. Kimi kafasını doğruyor, kimi arabaya bağlayıp sürüklüyor, delik deşik ediyorlar, varil bombası atıyorlar. Akılalmaz bir zulüm sistemi var. Kuran’a dönseler bitecek.
A9 TV; 30 Mayıs 2015
PAYLAŞ
Facebook
X
WhatsApp
Telegram
QR Code
QR Code
‘Emri bil maruf nehyi anil münker’  müslümanın  yapacağı bir görevdir bu. Müslüman müslümanı eleştirir. Güzel yönlerini takdir eder. Eksik yönlerini hatırlatır. Alıntılar
İnsan sevdiğini eleştirir. Dost eleştirir. Dostun eleştirmesi insanlara acı gelir. Ama ilaç gibidir. Alıntılar
Eleştiri varsa o ülke hür demektir. Eleştiri yapılamıyorsa o memlekette yaşanmaz. Eleştiren çok olsun. Bu sıhhat alametidir, güzellik, canlılık alametidir. Kimse sesini çıkarmıyorsa ölümdür o, ölüm alametidir. Muhalif gazeteciler olsun, muhalif televizyonlar olsun, gürül gürül konuşsunlar. Alıntılar
İnsan kendini eleştirmezse, müstağni görürse deli gibi olur. Müslüman’ın mutlaka kendini eleştirmesi ve eleştirtmesi gerekiyor. Akıl sağlığı açısından bu gerekiyor. Yoksa akıl sağlığı bozulur. Muhakeme yargısı bozulur. Basireti, feraseti kapanır. Bakın etrafınıza görürsünüz. Dengesizlik meydana getirir. Makul olmaz insan. Alıntılar
Makul, dengeli olmak için mutlaka nefsi eleştirmek lazım. Arada sırada da olsa mutlaka eleştirmek lazım. İnsanların içinde de eleştirmek lazım. O zaman makul, dengeli oluyor insan. Bu bir Kuran mucizesidir. Elle tutulur bir mucizedir. Alıntılar
Allah Kuran’da insanın normal akılda olmasını sağlayacak çok güzel sırlar vermiş. Bir kere kişinin kendini Allah’a adaması bütün ahlaksızlığı ortadan kaldırıyor, anormalliği ortadan kaldırıyor. Tevekküllü olması kendine yaptığı eziyeti ortadan kaldırıyor. Sabırlı olduğunda herkesle dost oluyor. Vefalı olduğunda herkesin seveceği bir kişilikte oluyor. Kendini eleştirdiğinde akli dengesi yerine geliyor. Başkası eleştirdiğinde de tamamen böyle makul, tutarlı bir insan haline geliyor, sevilen bir insan haline geliyor. Alıntılar
Fikir güzeldir, özgürlük güzeldir, eleştiri güzeldir ama nezaketiyle. Ağzın bozulduğunda kanun, hukuk ağzını düzeltir. Alıntılar
Bir insan nefsini deli gibi savunuyorsa bu bir akıl hastalığıdır. İnsan orada bir duracak, Allah’a sığınacak. “Ben nasıl bu kadar anormal bir insan olurum?” diyecek. Karşı tarafı makul şekilde dinleyecek. Müslüman, emri bil maruf nehyi anil münkere açıktır. O yüzden de aklı çok güzel gelişir. Alıntılar
Mümin nasihate açık olacak. Hatalı olması bir şey değil ama söz dinleyen olması lazım. Yani küstah, saygısız olmaması lazım, züppelik yapmaması lazım. Nezaketiyle Kuran ölçüsü içerisinde dinleyip, “Yapmaya gayret edeceğim” demesi gerekir yapamasa dahi. Alıntılar
Müslüman hata yapabilir, hatadan korkmamak lazım. Çok büyük hata da yapabilir, Müslüman kardeşi uyarır ama uyarıya delice reaksiyon vermek çok anormal. “Tamam düşüneceğim” dersin, “Allah razı olsun yapmaya çalışırım” dersin biter. Aşırı tepki vermek anormal bir hareket. Alıntılar
Güzel olan öğüt nasıl olur? Kırıcı olmayan, rencide etmeyen, sarsmayan, rahatsız etmeyen şekilde olur. Alıntılar
İsteyen eleştiri yöneltebilir ama meşru hükümeti darbe ile yıkmaya kalkmak rezilliktir. Alıntılar
Mümine eleştiri yaparken bu eleştirinin Kuran'a uygun olması gerekir Eleştiri yapanlar da hangi ayete uygun değil diye delil göstermeli. Alıntılar
Herkes fikirlerini söylesin, eleştirsin. Küfür etmeye, hakarete ne gerek var? Hakaret, hakaret edeni de yakıyor. Onun da içi yanar. Onun da mutluluğu gider, neşesini kaçırır. Elinin yüzünün nuru gider. Izdırap verir o. Alıntılar
Ben yanlış yolda olan insanların daha kötü yola gitmelerini değil, kazanılıp doğru yola girmelerini isterim. Bunun için üslubum her zaman şefkatlidir, kötülüğe dahi iyilikle cevap vermektir. Eleştirdiğim insanları düşürmek değil kazanmak isterim. Alıntılar
Bir konuda eleştiri yaptığımızda o kişinin düzelmesini amaçlarız, yok olup ezilmesini istemeyiz. Alıntılar
İslam'ı savunuyor gibi görünüp Müslümanlara yakışıksız dil kullanmak çirkin. Kendileri İslam'a uygun yaşamayanlar Müslümanları eleştiriyorlar. Alıntılar
Bir kişiye eleştiri yaptığımda o kişinin kurtulması, içinde bulunduğu yanlışı düzeltmesi için yapıyorum. Müslümanlara kızgınlığım olmaz. Alıntılar
Öldürücü eleştiri olmaz, yıkıcı üslup olmaz. Eleştirinin yapıcı olması lazım. Alıntılar
Müslümana yapılan eleştirinin Kuran'la olması gerekir. Kendi mantığına göre değil 'Kuran'a göre böyle' diyerek eleştiri yapmak önemlidir. Alıntılar
Türkiye olarak sürekli doğruya teşvik eden sevecen üslup kullanmamız gerekir. Sürekli karşıt, eleştiren üslupla netice alınması mümkün olmaz. Alıntılar
Sadece eleştirel üslup kullanarak insanları ve yanlışları düzeltmek mümkün olmaz. Olumlu, akılcı, ılımlı üslupla çözüm elde etmek kolaydır. Alıntılar
İsteyen dini eleştirebilir, Allah'a inanmadığını söyleyebilir, dine inanmadığını söyleyebilir ama küfretmeyecek, hakaret etmeyecek. Ben komünizmi eleştiriyorum ama komünizme küfrettirmem, hakaret ettirmem. Alıntılar
Müslümana kulaktan dolma bilgiyle eleştiri yapılmaz. Ayetle, Kuran'la konuşup ‘bu ayete göre yanlış’ diye eleştiri yapmak gerekir. Alıntılar
Müslümana eleştiri yaparken Kuran ayetiyle konuşmak önemlidir. "Benim mantığıma göre" değil "Kuran'a göre böyle olmalı" denmesi gerekir. Alıntılar

Alıntı Görseli Oluştur

Kontur