| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Zaman, 10 Kasım 2011
Star, 10 Kasım 2011
|
AB ve Amerika üzerinde kara bulutlar dolaşıyor
Önemli Noktalar
- IMF Başkanı Lagarde, Avrupa borç krizinin küresel ekonomiyi kayıp on yıla sürükleme riskine dikkat çekmiştir.
- Küresel ekonominin görünümünün tehlikeli ve belirsiz kaldığı, güvenin kazanılması için daha fazlasının yapılması gerektiği ifade edilmiştir.
- Ekonomik krizin temel nedeninin insana yatırım yapmamak, egoizm ve bencillik olduğu belirtilmiştir.
- Gerçek çözümün Allah korkusu, sevgi, merhamet, kardeşlik ve fakirlere yardım gibi manevi değerlerde olduğu vurgulanmıştır.
- Ekonomik tufanın durdurulamayacağı, yedi yıl süreceği ve kıtlığa yol açacağı öngörülmüştür.
- Tek çözümün Türk-İslam Birliği olduğu, bunun bereketiyle kıtlığın bolluğa dönüşeceği iddia edilmiştir.
Sıkça Sorulan Sorular
Christine Lagarde'ın dünya ekonomisi hakkındaki değerlendirmeleri nelerdir?+
Lagarde, Avrupa'daki borç krizinin küresel ekonomiyi kayıp on yıla sürükleme riski taşıdığını belirtmiş ve zengin ülkelerin büyüme ve güveni sağlama yükünü omuzlaması gerektiğini ifade etmiştir. Küresel ekonomik görünümün hala tehlikeli ve belirsiz olduğunu dile getirmiştir.
Ekonomik krizin temel nedeni olarak ne gösterilmektedir?+
Ekonomik krizin temel nedeni olarak insana yatırım yapılmaması, egoistlik ve bencilliğin yaygınlaşması gösterilmektedir. Altına, paraya veya binalara yatırım yapmanın kalıcı çözüm getirmediği vurgulanmıştır.
Ekonomik krizin çözümünde hangi manevi değerler öne çıkmaktadır?+
Çözümde Allah korkusu, Allah sevgisi, coşkun bir muhabbet, kardeşlik bağı, fakirlere karşı sevgi, acıma ve merhamet duygusunun gelişmesi gibi manevi değerler öne çıkmaktadır. Bunların egoistlik ve bencilliğin hakim olduğu bir dünyada para basmakla veya ekonomistlerin çalışmasıyla elde edilemeyecek neticeler sağlayacağı belirtilmiştir.




