| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Star, 19 Nisan 2009 ![]()
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Star, 19 Nisan 2009 ![]()
| ||
Sınırın açılması, Margara köyü sakinleri gibi Ermeniler için iş imkanları ve Türkiye ile daha yakın bağlantılar kurma hayali anlamına gelmektedir. Onlar, Türkiye'yi zengin bir ülke olarak görmekte ve sınırın açılmasını dünya gözüyle görmek istemektedirler.
Makaleye göre, Ermenistan ve Türkiye arasındaki mevcut düşmanlık, masonların ve şeytanın bir oyunu olarak tanımlanmaktadır. Darwinizm, materyalizm, komünist düşünce, egoistlik ve bencillik gibi ideolojilerin bu yapay ayrılığı körüklediği belirtilmektedir.
Adnan Oktar'a göre Ermeniler sanatçı, güzel huylu, edebi adabı bilen, güzel ahlaklı, saygılı ve misafirperver bir millettir. Zengin kültürlere sahip oldukları ve Osmanlı döneminde Türklerle kardeşçe yaşadıkları ifade edilmektedir.
Ermenilerin Ehli Kitap olması, Hz. İsa, Hz. İbrahim, İshak ve Yakup gibi peygamberlere inanmaları ve Allah'a muhabbet duymaları nedeniyle Türklerle ortak manevi değerlere sahip olduklarını göstermektedir. Bu ortak zemin, kardeşlik ve birleşme için önemli bir dayanak olarak sunulmaktadır.
İslam ahlakının yayılmasıyla bölgedeki gereksiz fakirlik ve düşmanlığın ortadan kalkacağı öngörülmektedir. Bu sayede Ermeniler, Azeriler ve Türkler iç içe, kardeşçe ve rahat bir şekilde yaşayabilecek, işgal ve terör gibi fitneler yatışacaktır.