| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 23 Temmuz 2016, A Haber
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 23 Temmuz 2016, A Haber
| ||
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Başbakan Binali Yıldırım tarafından askeri birliklerin şehir dışına taşınacağı yönünde önemli bir güvenlik tedbiri alınacağı açıklanmıştır. Bu karar, ülke güvenliğini artırmaya yönelik köklü bir adım olarak görülmektedir.
Askeri tesislerin şehir dışına taşınması, olası güvenlik risklerini ve şehir merkezlerinde mühimmat, tank gibi unsurların bulunmasından kaynaklanan tehlikeleri azaltmayı amaçlamaktadır. Bu sayede şehirlerin güvenliği artırılmakta ve sivil halkın korunması sağlanmaktadır.
Adnan Oktar, askeri tesislerin şehir içinden alınarak şehir dışına taşınması gerektiğini belirtmiştir. Ona göre, tanklar, toplar ve cephaneler gibi askeri mühimmatın şehrin merkezinde bulunması doğru değildir ve bu durum güvenlik zafiyeti oluşturabilir.
Başbakan Binali Yıldırım, askeri birliklerin şehir dışına taşınacağı yönündeki açıklamasını 23 Temmuz 2016 tarihinde yapmıştır. Bu açıklama, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından alınan tedbirler kapsamında kamuoyuna duyurulmuştur.
Şehir içindeki askeri tesisler, mühimmat, tank ve diğer askeri araçların şehir merkezinde bulunması nedeniyle potansiyel riskler oluşturur. Özellikle darbe girişimleri veya terör saldırıları gibi durumlarda bu tesisler, şehir güvenliği ve sivil halk için büyük tehlikeler yaratabilir.