| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 7 Haziran 2016, Gulftoday haber sitesi
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 7 Haziran 2016, Gulftoday haber sitesi
| ||
Dubai Şeyhi Maktum'un başlattığı "Okuyan Ulus" kampanyası, Ramazan ayında çocuklara ve mültecilere 5 milyon kitap dağıtarak okumayı teşvik etmeyi amaçlamaktadır.
Terör ve materyalist felsefelerle mücadelede ilmi yollarla, kitap dağıtarak, Kur'an mucizelerini, iman hakikatlerini ve İslam ahlakını anlatarak yapılması gerektiği önerilmektedir.
Bağnaz zihniyet, İslam dünyasında güzelliğin, bereketin, gelişmenin ve refahın önündeki en büyük engel olarak görülmekte ve radikalizmin hayat bulmasına yol açmaktadır.
Radikalizm sorununa karşı çözüm geliştirmek isteyen samimi ve akılcı Müslümanların, bu tehlikenin farkına varması ve ilmi bir karşı mücadele içinde olması gerektiği belirtilmektedir.
Ortadoğu'da barış ve kardeşliği sağlamak için sevgiyle, akılla, barışla ve bilimle ortaya çıkarak ikna etmeye dayalı yaklaşımlar benimsenmelidir.
Müslümanların hurafeye ve bağnazlığa karşı mücadelesinde temizlik, samimiyet, kalite, Kur'an'ı savunma ile birlikte sevgi, şefkat ve merhamet gibi değerler öne çıkmalıdır.