| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Aktifhaber, 26 Kasım 2009 ![]()
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Aktifhaber, 26 Kasım 2009 ![]()
| ||
ClimateGate skandalı, İngiliz İklim Araştırmaları Enstitüsü uzmanlarının küresel ısınma verilerini manipüle ettiğini gösteren e-postaların sızmasıyla ortaya çıkmıştır. Bu yazışmalar, bilim insanlarının halkı aldatarak araştırma fonlarını sürdürme çabasını ifşa etmiştir.
Bilim insanları, 2001'den beri dünyanın ısınmadığını gösteren gerçekleri halktan gizlemek ve küresel ısınma tehlikesi algısını sürdürerek araştırma fonlarının kendilerine akmaya devam etmesini sağlamak amacıyla verileri değiştirmiştir.
Ahir zaman alametleri arasında, önce kuraklık yaşanacağı, ardından ise bol yağmurlar ve büyük bir bereketin geleceği Peygamberimiz (sav)'in rivayetlerinde belirtilmektedir. Bu durum, küresel ısınma iddialarının ahir zaman perspektifinden değerlendirilmesini gerektirmektedir.
Hz. Mehdi'nin zuhuru ile ilgili hemen hemen tüm alametler gerçekleşmiştir. Bunlar arasında kuraklık dönemleri, ardından bol yağmurlar, binaların yıkılması gibi olaylar ve ekonomik kriz gibi gelişmeler yer almaktadır.
Küresel ısınmanın doğal bir süreç mi yoksa ahir zaman alameti mi olduğu, yaşanan olayların Peygamberimiz (sav)'in ahir zaman ile ilgili verdiği bilgilerle örtüşüp örtüşmediği ile anlaşılır. Özellikle yağmurların kesilmesi ve ardından yoğunlaşması gibi belirtiler bu konuda önemlidir.