| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Hürriyet, 10 Ağustos 2009 ![]() Star, 15 Ağustos 2009 ![]()
Akşam, 15 Ağustos 2009 ![]() Türkiye, 20 Ağustos 2009 ![]() | ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Hürriyet, 10 Ağustos 2009 ![]() Star, 15 Ağustos 2009 ![]()
Akşam, 15 Ağustos 2009 ![]() Türkiye, 20 Ağustos 2009 ![]() | ||
Türkiye'nin Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in ziyareti sırasında Güney Akım projesi için münhasır ekonomik bölgesinin kullanılmasına ilişkin fizibilite çalışmalarına onay vermesi, yurt dışında geniş yankılar uyandırmıştır.
Bu iş birliği, Rusya ve Ermenistan'ın daha da zenginleşmesi, yeni fabrikalar ve tesisler kurulması anlamına gelmektedir. Ayrıca Azerbaycan ve Türk petrollerinin Rusya ve Ermenistan'a satılmasıyla pazarlar genişleyecek, ticaret artacaktır.
Türkiye, Rusya'yı dost ve asil bir ülke olarak görmekte, ona karşı düşmanca bir tavır sergilememektedir. Rusya'yı düşman olarak görmek Türkiye'nin düşüneceği en son şeydir.
Rusya'ya güvence verilmesi ve rencide edilmemesi çok önemlidir. Rusya'yı mahcup etmek veya küçük düşürmeye kalkmak yakışık almaz; tecrit etmek ve yalnızlığa itmek de kötü bir politikadır.
Rusya'yı yalnızlığa itmek, milyonlarca masum insanı bir anlamda yok etmek demektir. Bu, vicdanlı bir davranış olarak görülmemektedir, çünkü Rus milleti asil bir millettir ve mağdur duruma düşürülmemelidir.