| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
3 Ocak 2013, Bugün Gazetesi
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
3 Ocak 2013, Bugün Gazetesi
| ||
Sokak hayvanları için uygun beslenme alanları oluşturulmalı, onlara özel yemler verilmeli ve yağmurdan, soğuktan korunabilecekleri yuvalar yapılmalıdır. Özellikle güvercinler için duvarlarda oyuklar ve iki katlı barınaklar önerilmektedir.
Güvercinler için yüksek duvarlarda oyuklu ve iki katlı yuvalar inşa edilmelidir. Bu yuvalar, yağmurdan ve soğuktan etkilenmelerini engelleyecek şekilde tasarlanmalı, onların rahatça kalabileceği bir ortam sunmalıdır.
Kediler sevimli, şeker ve temizliğe çok düşkün varlıklardır. Sürekli kendilerini yalayarak temizlenirler ve insanların onlara karşı yoğun bir sevgi hissetmesine neden olurlar.
Hayvanlara uygun ortamlar hazırlama ve onların yaşam koşullarını iyileştirme gibi gelişmelerin ahir zamanda gerçekleşeceği ifade edilmektedir.
Manavgat Belediyesi, sokak hayvanları için bir bakım ve rehabilitasyon merkezi oluşturmuştur. Bu merkez, sahipsiz hayvanların ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflemektedir.