Bir hadiste ahir zamanda "batı" tarafında karışıklık, fitne ve korku olacağı haber verilmektedir:
Mağrib'de (batıda) karışıklıklar, fitneler ve korku olacak. Açlık ve hayat pahalılığı alabildiğine yayılacak. Fitneler çoğalacak. (Ölüm-Kıyamet-Ahiret ve Ahir Zaman Alametleri, İmam Şarani, s. 440)
Bir başka hadiste de Hz. Mehdi'nin her yere erişmiş çok yaygın bir fitne varken ortaya çıkacağı bildirilmektedir:
Hiçbir tarafın ondan mahfuz kalmayacağı bir fitne zuhur edecek, bu fitne kaldığı yerden hemen başka bir tarafa yayılacak ve bu durum bir münadinin semadan seslenerek: "Ey insanlar, emiriniz artık Mehdi'dir" demesine kadar devam edecektir. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 23)
Hadiste herkese ulaşacak, hızla yayılacak bir fitneden bahsedilmektedir. Yani herkesin haberdar olacağı, dine ve Allah'a karşı ortaya sürülen bir fitne insanların imanlarını hedef alacaktır. Günümüzde, Allah'ın varlığına ve yaratmasına karşı öne sürülen en büyük ve geniş çaplı akım materyalist felsefedir. Bu felsefenin kendisine dayanak aldığı sözde bilimsel temel ise "evrim teorisi"dir. Hiçbir bilimsel ve mantıksal delile dayanmadığı, tamamen akıl ve bilim dışı olduğu halde, güçlü propaganda, aldatmaca ve göz boyama yöntemleriyle bu safsata dünya çapında belirli materyalist odaklar tarafından kitlelere empoze edilmeye çalışılmaktadır.
Bugün evrim teorisinin gerek basın gerekse televizyon yoluyla hemen hemen girmediği hiçbir ev, bu teoriyi duymayan hiç kimse yok gibidir. Bu durum, bütün Batı dünyası için geçerli olduğu gibi bazı Müslüman ülkeler için de geçerlidir. Öyle ki ders kitaplarına bile sokulmuş olan bu teori, öne sürdüğü sayısız yalan ve göz boyamalarla daha çocuk yaşlardan itibaren telkin edilmekte, tesadüfler sonucunda meydana geldikleri, maymundan türedikleri gibi gülünç safsatalarla insanlar yanıltılmaktadır. İlkokullardan, üniversitelere kadar gençlerin evrimci yalanlarla beyinleri yıkanmaktadır.
Dahası, Peygamberimiz (sav)'in hadisinde belirttiği gibi her yere nüfuz edecek ve hızla yayılacak böyle bir fitne ancak günümüzün teknolojik imkanlarıyla (basın, yayın, internet, uydu iletişimi, vs...) gerçekleşebilir. Gerçekten de bugüne kadar Allah'ın varlığına, yaratılışa ve dine karşı savaş açmış, dünya çapında yaygın bir başka fitne daha geçmişte görülmemiştir. Tüm bunlar Hz. Mehdi'nin çıkış zamanının içinde yaşadığımız döneme rastladığına dair önemli işaretlerdir.
Hadiste ayrıca Hz. Mehdi'nin gelmesiyle bu fitnenin sona ereceği de belirtilmektedir.
Hz. Mehdi'nin Çıkış Alametleri: Karışıklık, Fitne ve Korku Olması
Özet
Bu makale, ahir zamanda batıda yaşanacak karışıklık, fitne ve korkuyu konu alan hadisleri incelemektedir. Özellikle Hz. Mehdi'nin zuhurundan önce her yeri saracak geniş çaplı bir fitnenin materyalist felsefe ve evrim teorisi aracılığıyla yayıldığına dikkat çekilmektedir. Teknolojik imkanlarla dünya geneline yayılan bu fitnenin, Hz. Mehdi'nin geliş alametlerinden biri olduğu vurgulanmaktadır.
Önemli Noktalar
- Ahir zamanda batıda karışıklıklar, fitneler ve korku yaşanacağı hadislerde bildirilmiştir.
- Hz. Mehdi'nin, herkesi etkileyen çok yaygın bir fitne varken ortaya çıkacağı belirtilmektedir.
- Materyalist felsefe ve evrim teorisi, günümüzde dine ve Allah'a karşı yayılan en büyük fitne olarak tanımlanır.
- Evrim teorisi, bilimsel dayanağı olmamasına rağmen güçlü propaganda ile dünya çapında empoze edilmektedir.
- Hadiste bahsedilen her yere nüfuz eden fitnenin, günümüzün teknolojik imkanlarıyla gerçekleşebileceği ifade edilmektedir.
- Tüm bu alametler, Hz. Mehdi'nin çıkış zamanının içinde bulunduğumuz döneme denk geldiğine işaret etmektedir.
Sıkça Sorulan Sorular
Ahir zamanda batıda ne tür olayların yaşanacağı hadislerde belirtilmiştir?
Hadislerde ahir zamanda batıda karışıklıklar, fitneler ve korku yaşanacağı, ayrıca açlık ve hayat pahalılığının yayılacağı bildirilmektedir. Bu durumlar, Hz. Mehdi'nin zuhurundan önceki alametler arasında sayılmaktadır.
Hz. Mehdi'nin ortaya çıkışı hangi koşullarda gerçekleşecektir?
Hz. Mehdi'nin, hiçbir tarafın ondan mahfuz kalmayacağı, her yere erişmiş ve hızla yayılan çok geniş çaplı bir fitne varken ortaya çıkacağı hadislerde haber verilmektedir. Bu fitne, semadan bir münadinin seslenerek 'Ey insanlar, emiriniz artık Mehdidir' demesine kadar devam edecektir.
Günümüzde dine karşı yayılan en büyük fitne nedir?
Günümüzde Allah'ın varlığına ve yaratmasına karşı öne sürülen en büyük ve geniş çaplı akım materyalist felsefedir. Bu felsefenin temel dayanağı ise evrim teorisidir ve güçlü propaganda yöntemleriyle kitlelere empoze edilmektedir.
Evrim teorisinin yayılmasında hangi faktörler etkili olmuştur?
Evrim teorisi, hiçbir bilimsel ve mantıksal delile dayanmamasına rağmen, güçlü propaganda, aldatmaca ve göz boyama yöntemleriyle dünya çapında yayılmıştır. Basın, televizyon ve internet gibi teknolojik imkanlar, bu teorinin her eve ulaşmasına ve çocuk yaşlardan itibaren telkin edilmesine olanak sağlamıştır.
Hz. Mehdi'nin çıkış alametleri içinde bulunduğumuz dönemle nasıl ilişkilendirilmektedir?
Hadislerde belirtilen her yere nüfuz edecek ve hızla yayılacak olan fitnenin, günümüzün teknolojik imkanlarıyla (basın, yayın, internet, uydu iletişimi) gerçekleşebileceği düşünülmektedir. Allah'ın varlığına ve yaratılışa karşı dünya çapında yayılan materyalist fitne, Hz. Mehdi'nin çıkış zamanının içinde bulunduğumuz döneme rastladığına dair önemli işaretler olarak yorumlanmaktadır.


