| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Haber7, 19 Haziran 2009 ![]()
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Haber7, 19 Haziran 2009 ![]()
| ||
Lipsky, 2009'un son döneminden itibaren küresel ekonomik krizden zarar gören ülkelerin toparlanmaya başlayacağını ve Türkiye'nin hem bölgesinde hem de dünyada artan bir rol oynayacağını belirtmiştir.
Adnan Oktar, Türk-İslam ülkelerine hiçbir şey olmayacağını, aksine bir bereket ve bolluk çağına girileceğini, bu ülkelerin mutlu, sevinçli ve ferahlık içinde olacağını ifade etmiştir.
Kriz paniğine karşı tevekkül, sabırlı olmak, bol bol sadaka ve zekat vermek, fakirleri kollamak gibi manevi ve sosyal tedbirler önerilmektedir. Ayrıca, devletin fakirlerin maaşına zam yapması ve borçluların borçlarının affedilmesi gibi adımlar da önemlidir.
Alınan bu tedbirlerin kamuoyunda huzur ve rahatlık meydana getireceği, kriz paniğini ortadan kaldıracağı ve krizin Türkiye'ye girmesini engelleyeceği belirtilmiştir. Bu sayede ülkede zinde bir canlılık oluşacağı ifade edilmiştir.