Fransa`da İslam`ın Yükselişi
İspanyol Alba dergisinde yayımlanan bir makalede son yüzyılda Fransa'da kiliseden daha fazla cami ve mescit inşa edildiği bildiriliyor. Fransa'da şu anda 4,000'den fazla cami, Avrupa'nın en büyük Müslüman topluluğu olan Fransa Müslümanlarına hizmet veriyor. Fransa'nın üçüncü Müslüman okulu olan Özel Al-Kindi Okulu da Lyon'da açıldı. Okul, 140 öğrencisi ile Fransa'daki en büyük Müslüman okulu olma niteliğinde. Fransa'daki ilk Müslüman okulu 2001'de Paris'te açılmıştı ve bu okulun halen 100 öğrencisi bulunuyor.
Fransa'nın yeni adalet bakanı ise bir Müslüman. Başbakan Sarkozy, resmi sözcüsü olan Rachida Dati'yi 18 Mayıs'ta Adalet Bakanlığına atadı. Rachida Dati, Fas kökenli Cezayirli Müslüman bir aileye mensup.
darwinizminsonu.com
İslam Dünyası'ndan Müjdeler: Darwinizimin Sonu
Özet
Fransa'da İslam'ın yükselişi, cami sayısındaki artış ve Müslüman okullarının açılması gibi gelişmelerle ele alınmaktadır. Makalede, Fransa'daki Müslüman topluluğunun büyüklüğü ve yeni adalet bakanının Müslüman kökenli oluşu gibi konular vurgulanmaktadır. Bu durum, Avrupa'da İslam'ın etkisinin arttığını göstermektedir.
Önemli Noktalar
- Fransa'da son yüzyılda kiliselerden daha fazla cami ve mescit inşa edilmiştir.
- Fransa'da şu anda 4.000'den fazla cami, Avrupa'nın en büyük Müslüman topluluğuna hizmet vermektedir.
- Lyonda Özel Al-Kindi Okulu açılmış ve 140 öğrencisiyle Fransa'nın en büyük Müslüman okulu olmuştur.
- Fransa'nın yeni adalet bakanı, Fas kökenli Cezayirli Müslüman bir aileye mensup olan Rachida Dati'dir.
- Bu gelişmeler, İslam'ın Avrupa'daki yükselişinin önemli bir göstergesidir.
Sıkça Sorulan Sorular
Fransa'da son yüzyılda dini yapılar alanında nasıl bir değişim gözlemlenmiştir?
Fransa'da son yüzyılda kiliselerden daha fazla cami ve mescit inşa edildiği bildirilmektedir. Bu durum, ülkedeki dini demografide önemli bir değişimi işaret etmektedir.
Fransa'daki Müslüman okullarının durumu nedir?
Fransa'da ilk Müslüman okulu 2001'de Paris'te açılmıştır. Lyon'da açılan Özel Al-Kindi Okulu ise 140 öğrencisi ile Fransa'daki en büyük Müslüman okulu olma niteliğindedir.
Fransa'nın yeni adalet bakanı kimdir ve kökeni nedir?
Fransa'nın yeni adalet bakanı Rachida Dati'dir. Kendisi Fas kökenli Cezayirli Müslüman bir aileye mensuptur ve Başbakan Sarkozy tarafından atanmıştır.
Fransa'da Müslüman topluluğunun büyüklüğü ve altyapısı nasıldır?
Fransa, Avrupa'nın en büyük Müslüman topluluğuna ev sahipliği yapmaktadır. Bu topluluğa hizmet veren 4.000'den fazla cami bulunmaktadır, bu da ülkedeki İslam'ın gelişimini göstermektedir.


