| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 14 Aralık 2016, Milli Gazete
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 14 Aralık 2016, Milli Gazete
| ||
Makaleye göre, materyalist eğitim terörün en önemli nedenlerinden biridir. Bu tür bir eğitim, bireyleri dinden ve ahlaki değerlerden uzaklaştırarak Marksist-Leninist gibi şiddet yanlısı ideolojilere yönlendirebilmektedir.
Darwinist eğitim, gençleri hayvan gibi gören, şiddeti savunan ve Allahsız-Kitapsız bir dünya görüşüne sahip bireyler haline getirebilir. Bu durum, onların Marksist veya Stalinist gibi ideolojilere yönelmesine sebep olabilir.
Terörle mücadelede materyalist ve tek yanlı Darwinist eğitimin durdurulması, okul müfredatından evrim teorisinin çıkarılması ya da yaratılış bilgisinin eklenmesi önerilmektedir. Ayrıca Kuran hakikatlerinin anlatılması ve İslam birliği için gayret edilmesi gerektiği belirtilmektedir.
Adnan Oktar, teröre karşı en etkili çözümün, Abdülhamit döneminden beri müfredata hakim olan tek yanlı Darwinist eğitimin durdurulması olduğunu ifade etmektedir. Milli şuur derslerinin okullara konulması ve Allah sevgisinin yayılması gerektiğini vurgulamaktadır.
PKK, ideolojisinin sözde bilimsel olduğunu iddia etmekte ve ailenin, dinin, ahlakın olmadığı bir düzene ulaşma mücadelesinin bilimsel olduğunu savunmaktadır. Bu iddiaların Darwinizm'le benzerlik gösterdiği belirtilmektedir.