Kadına şiddete devlet dur diyecek
ucgen

Kadına şiddete devlet dur diyecek

32107
Ne demiştiNe oldu

Destan TV, 08 Mart 2009

Adnan Oktar: Bakın diyor ki 2006 yılında 17 bin 64 kişi aile içi şiddete maruz kaldı. Kardeşim ne mecburiyeti var? Niye her gün ağzını, burnunu kırdırsın? Niye kendini dövdürsün? Yani babandır döver, annendir döver. Hayvan mı bu? Bu insan, öyle bir şey olmaz. Öyleyse GİDER RESMİ MÜRACAATTA BULUNUR, DEVLETE SIĞINIR. Gider bir dostu, sevdiği, güvendiği kişi varsa onun yanında can güvenliğini korumak şartıyla kalır.


 Destan TV, 08 Mart 2009

Adnan Oktar: Mesela 2006 yılında yapılan araştırmaya göre Türkiye’de her 26 dakikada bir aile içi şiddet olayı yaşandı diyor. Rezalet. Çocuk istismarı, KADIN İSTİSMARI, taciz ve aile içi tecavüz ve şiddet, ensest gibi olaylar yasal mercilere en az taşınanlar arasında. Bakın rezalete bakın. …. Türkiye’de yapılan bir araştırmaya göre, aile içinde fiziksel şiddetin boyutları oldukça büyük. Araştırmalara göre Türkiye’de kadınların %57’si fiziksel, %47’si cinsel şiddete maruz kalıyor. %8’i ise tecavüze uğruyor. Aile içinde. Bu tam bir rezalet. Tam bir kepazelik, buna karşı aklı başında, MAKUL BİR ÖRF GELİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR. MAKUL BİR GELENEK GELİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR. 

Bugün, 3 Nisan 2011

Kadınların eski eşleri, eşleri veya beraber oldukları kişiler tarafından ardı ardına öldürülmeleri, hükümeti harekete geçirdi. Başbakanlık, 4320 Sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun'da değişiklik içeren yeni bir yasa tasarısı hazırladı. Meclis kapanmadan yasalaşması beklenen tasarıya göre, kadınlar sadece kocası veya eski kocasının şiddetine karşı korunmayacak. Nişanlı, eski nişanlı, arkadaş, sevgili, nikâhsız eşler ve eski nikâhsız eşler de erkeklere karşı koruma talebinde bulunabilecek. Düzenlemede şiddetin tanımı da geniş tutulacak. Sadece fiziksel şiddet değil cinsel veya psikolojik şiddet de şiddet sayılacak. Mevcut kanunda kadına 'şiddet uygulayan' olarak "kusurlu eş veya diğer aile bireyi" tanımı kullanılıyor. Bu da dövüleceğinden veya öldürüleceğinden korkan kadının aleyhinde tedbirleri geciktirici bir unsur olarak duruyor. Yeni kanunla bu kavram genişletilerek "Şiddet uygulayan veya şiddet uygulama ihtimali olan birey" şeklinde yer alacak. Böylece şiddet daha çıkmadan tedbir alınabilecek.

 

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo