| Ne demişti | Ne oldu | |
|---|---|---|
| Milli Gazete, 26 Haziran 2008 ![]() | |


| Ne demişti | Ne oldu | |
|---|---|---|
| Milli Gazete, 26 Haziran 2008 ![]() | |
Mezhep ayrımları, Müslümanların bölünmesine ve hatta düşman olmasına yol açarak şeytanın oyununa gelmek olarak değerlendirilmektedir. Bu tür ayrılıklar, ortak inanç noktalarını gölgede bırakmaktadır.
Müslümanların aynı Allah'a inanması, aynı peygambere iman etmesi, aynı kıbleye dönmesi ve aynı peygamberleri sevmesi gibi birçok ortak nokta bulunmaktadır. Bu ortak noktalar kardeşliğin temelini oluşturmaktadır.
Müslümanların mezhep ayrımları gibi detaylara takılmadan birbirlerini çok sevmeleri ve kardeş olmaları önerilmektedir. Samimi ve candan bir kardeşlik anlayışının benimsenmesi gerektiği belirtilmektedir.
Şeytan, Müslümanları detaylar üzerinden bölmeye ve düşman etmeye çalışmaktadır. Bu durum, Müslümanların kardeşlik bağlarını zayıflatmayı hedefleyen bir oyun olarak tanımlanmaktadır.