| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
Haber Vaktim, 16 Temmuz 2012
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
Haber Vaktim, 16 Temmuz 2012
| ||
Nisan ayı işsizlik oranı yüzde 9.0 olarak gerçekleşmiş, bu oran 2005'ten bu yana ulaşılan en düşük ikinci rakam olmuştur. Tarım dışı işsizlik oranı ise yüzde 11.1 ile 2005'ten bu yana en düşük seviyeye gerilemiştir.
Türkiye'nin Türk-İslam Aleminin lideri ve bölgesel bir süper devlet olacağı öngörülmektedir. Bu kapsamda Irak, Suriye ve Azerbaycan gibi ülkelerin manevi ağabeyi olarak bölgenin istikrarını ve güvenliğini sağlayacağı belirtilmiştir.
Türk-İslam Birliği ile Türkiye'nin manevi ve maddi yönden güçlenmesi sonucunda, Kürt, Ermeni ve İsrail sorunları gibi bölgesel problemlerin kökünden çözüleceği ifade edilmektedir.
Türk milleti, asil ve çileyle yoğrulmuş bir millet olarak anarşiden, terörden ve her türlü acıdan dünyayı kurtaracak bir ruha sahiptir. Allah'ın bu millete dünyayı yönetme ve faydalı olma görevini verdiği belirtilmektedir.
Türkiye'nin, Osmanlı döneminden beri bölgeye ağabeylik yaparak huzur ve güven sağladığı ifade edilmektedir. Bu yeni dönemde ise bu rolün çok daha mükemmel, hayırlı ve iyi bir şekilde icra edileceği vurgulanmaktadır.