| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 21 Aralık 2014, Posta
| ||
Sayın Davutoğlu: PKK Teröründe Şehit Olmuş Vatandaşlarımızın Hesabını Soracağız
Özet
Bu makale, dönemin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nun PKK terörüyle mücadele ve şehitlerin hesabının sorulacağı yönündeki açıklamalarını aktarmaktadır. Adnan Oktar'ın da benzer şekilde PKK'ya karşı devletin kararlı bir duruş sergilemesi, hukuk ve kanun çerçevesinde gereken tedbirleri alması gerektiği yönündeki görüşleri vurgulanmaktadır. Makalede, PKK'nın Güneydoğu'daki faaliyetleri, vatandaşlar üzerindeki baskısı ve devletin bu duruma acilen müdahale etmesinin önemi üzerinde durulmaktadır.
Önemli Noktalar
- Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, PKK teröründe şehit olan vatandaşların hesabının sorulacağını belirtmiştir.
- Adnan Oktar, devletin PKK'ya karşı hukuk ve kanunla kararlı tedbirler alması gerektiğini ifade etmiştir.
- PKK'nın Güneydoğu'da vatandaşlar üzerinde tehdit ve baskı oluşturduğu belirtilmektedir.
- Devletin, vatandaşlarını mafya hakimiyetine karşı koruma ve konfor sunma mükellefiyeti vardır.
- PKK, Allah, Kitap, din ve iman düşmanı, azgın bir örgüt olarak tanımlanmaktadır.
- Türk devleti ve milletinin sabrının denenmemesi gerektiği ve devletin yıkılmasına kalkışanlara karşı yırtıcı olacağı vurgulanmaktadır.
Sıkça Sorulan Sorular
Ahmet Davutoğlu'nun PKK terörü konusundaki açıklamaları ne yöndeydi?
Ahmet Davutoğlu, PKK teröründe şehit olan vatandaşların hesabının sorulacağını ve terör olaylarına karışanların yakalanarak adalete teslim edileceğini belirtmiştir. Özellikle Yasin Börü gibi isimlerin katillerinin yakalandığına dikkat çekilmiştir.
Adnan Oktar'ın PKK'ya karşı devletten beklentileri nelerdir?
Adnan Oktar, devletin PKK'lıların şehit ettiği vatandaşların kanının yerde kalmaması için hukuk ve kanunla hesap sormasını gerektiğini vurgulamıştır. Ayrıca, PKK'nın haddinin bildirilmesi ve dağlardan indirilmesi gerektiğini ifade etmiştir.
Güneydoğu'da PKK'nın vatandaşlar üzerindeki etkisi nasıl tarif edilmektedir?
PKK'nın Güneydoğu'da müthiş bir alan çalışması yaptığı, tehdidin sıradan bir olay haline geldiği ve bir mafya hakimiyeti oluştuğu belirtilmektedir. Vatandaşların komünist veya PKK'lı olmadığı halde bu şekilde davranmaya zorlandığı ifade edilmiştir.
Devletin PKK terörüne karşı alması gereken acil tedbirler nelerdir?
Devletin, vatandaşlarını mafya hakimiyetine karşı koruması, güvenlik zaafiyetini gidermesi ve PKK azgınlığına karşı acil tedbir alması gerektiği ifade edilmiştir. Hukuk ve kanunla vatan sathından ve çevresinden bu örgütün temizlenmesi gerektiği vurgulanmıştır.
Türk devletinin sabrının denenmesi durumunda nasıl bir tepki vermesi beklenir?
Türk devletinin ve milletinin sabrının denenmemesi gerektiği, devlet yıkmaya kalkmanın çok büyük bir suç olduğu belirtilmiştir. Türk-Osmanlı geleneğinde devlet yıkmaya kalkışanlara karşı devletin çok yırtıcı olacağı ifade edilmiştir.



