| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Haber 5, 16 Kasım 2010
Milli Gazete, 16 Kasım 2010
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Haber 5, 16 Kasım 2010
Milli Gazete, 16 Kasım 2010
| ||
Necmettin Erbakan, yeryüzündeki tüm Müslümanların birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin önemine dikkat çekerek, zulümden kurtulmaları için İslam Birliği'nin kurulması gerektiğini vurgulamıştır.
Hac ibadeti, dünya genelindeki milyarlarca Müslümanı bir araya getirerek, onların tek bir vücut ve tek bir ümmet olduğunu gözler önüne sermektedir. Bu durum, İslam Birliği'nin gerekliliğini düşündürmektedir.
Türk-İslam Birliği'nin oluşumunda Türkiye'nin öncü rol oynayacağı belirtilmiştir. Türkiye'nin liderlik yapmasının en ideal durum olduğu ve bu yönde adımlar atıldığı ifade edilmiştir.
Türk-İslam Birliği, ülkelerin devlet olarak ayrı kalacağı ancak manevi bir birlik oluşturacağı düşünülmektedir. Pasaport ve vizelerin kalkması, ülkeler arasında rahat ticaret ve kardeşlik bağlarının güçlenmesi hedeflenmektedir.
Türk-İslam Birliği'nin önümüzdeki on yıl veya on beş yıl içerisinde gerçekleşip tamamlanacağı öngörülmektedir.