| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 22 Mayıs 2013, Zaman
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 22 Mayıs 2013, Zaman
| ||
AK Parti, her fırsatta üniter devleti savunan ve federal yapıyı tehlikeli bulan bir partidir. Türkiye'nin bölünmesine yol açacak hiçbir pazarlığa girilmeyeceği belirtilmektedir.
Başbakan'ın milliyetçi ve delikanlı bir lider olduğu, ancak bu süreçte yalnız bırakılmaması gerektiği ifade edilmektedir. Ona moral, manevi ve dua desteği verilerek elinin kuvvetlendirilmesi hayati görülmektedir.
On binlerce Mehmetçik ve vatandaşın şehit olmasına neden olan bir kişinin "kahraman" gibi gösterilmesi, şehit ailelerine ve ülkeye büyük bir haksızlık ve tehlikeli bir politika olarak değerlendirilmektedir. Bu durum, şehitlerin ve ailelerinin konumunu anlamsız kılmaktadır.
Türkiye'nin bölünmesine yönelik her türlü politikanın çok tehlikeli ve hatalı olduğu belirtilmektedir. Bu tür girişimlerin kan gövdeyi götürecek felaketlere yol açabileceği uyarısı yapılmaktadır.
Başbakan'ın Büyük Türkiye'ci ve Türk-İslam Birliği taraftarı bir lider olduğu belirtilmektedir. Bu durum, ülkenin bütünlüğünü koruma ve İslam coğrafyasında güçlü bir birlik oluşturma vizyonunun bir parçası olarak görülmektedir.