| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 21 Temmuz 2013, Zaman
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 21 Temmuz 2013, Zaman
| ||
Kemal Kılıçdaroğlu, dindar vatandaşlar ile CHPlilerin yıllarca birbirine öcü gibi baktığını, ancak yeni yeni tanışmaya başladıklarını belirtmiştir. Bu durumun düzelmesi gerektiğini ve başörtülü öğrencilerin üniversiteye girmesinin yıllar önce çözülmesi gereken bir sorun olduğunu ifade etmiştir.
Kılıçdaroğlu, Kuran kursundaki öğrencilere paso çıkarılmasına engel olmayacaklarını, aksine yardımcı olacaklarını belirtmiştir. Kuran öğrenmenin güzel bir şey olduğunu dile getirerek bu konudaki müracaatları destekleyeceğini ifade etmiştir.
Adnan Oktar, Kemal Kılıçdaroğlu'nu efendi, nurlu, dürüst, muhterem ve İslam'a muhabbeti olan bir insan olarak tanımlamıştır. Ayrıca Kılıçdaroğlu'nun terbiyeli olduğunu, sevecen ve şefkatli yapısını, demokrasiye vurgularını takdir ettiğini belirtmiştir.
CHP'nin halka açılması, insanlara açılması, İslam'ı ve Müslümanları kucaklaması gerektiği çağrısı yapılmıştır. Başörtülü kardeşlerin kucaklanması ve modern Kuran Müslümanlığı ile sahabe Müslümanlığı anlayışının Türkiye'ye hakim kılınmasının çok güzel olacağı ifade edilmiştir.
Makalede, modern Kuran Müslümanlığı anlayışının ve sahabe Müslümanlığının Türkiye'ye hakim kılınmasının çok güzel olacağı vurgulanmıştır. Bu yaklaşım, İslam'ın temel değerlerinin güncel yaşamda doğru bir şekilde anlaşılması ve yaşanması için bir rehber olarak görülmektedir.