| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Taraf, 19 Eylül 2009 ![]()
| ||
Tarım, ekonomide küçülmeyi frenledi
573


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Taraf, 19 Eylül 2009 ![]()
| ||
2009 yılının ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisi piyasa beklentilerinin altında bir rakamla %7 oranında daralma yaşamıştır.
Tarım sektörü %6.6 büyüyerek, genel ekonomideki küçülmenin frenlenmesinde başrol oynamış ve olumsuz gidişatı hafifletmiştir.
Ekonomik krizler, ahir zamanda olacağı belirtilen çok önemli bir olay olarak kabul edilmekte ve bu dönemin alametlerinden biri olarak görülmektedir.
Ahir zamanda yaşanacak ekonomik krizlere karşı en akılcı çözüm, tarım ve hayvancılık sektörlerine önem verilmesi ve bu alanların desteklenmesidir.
Devletin tarım ve hayvancılık sektörlerini desteklemesi, bu alanlardaki sanayiye ağırlık vermesi, kurumlar ve işletmeler açarak bereket ve bolluk oluşturması gerektiği belirtilmektedir.