| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 29 Nisan 2016, Enson Haber
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 29 Nisan 2016, Enson Haber
| ||
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin kendi tarihini yıllarca İngilizlerin istediği şekilde düzenlediğini ve Kut'ül Amare Zaferi gibi önemli olayların görmezden gelindiğini belirtmiştir. Bu durumun, yeni nesillere tarihin doğru aktarılmasında eksiklikler yarattığını ifade etmiştir.
Kut'ül Amare Zaferi, İngilizlerin tarihlerindeki en büyük yenilgilerden biri olması nedeniyle büyük bir öneme sahiptir. İngilizler, bu zaferin unutulmasını istemişlerdir çünkü bu durum onların prestijine zarar vermiştir. Zafer, Türk ve İslam tarihinde önemli bir direniş ve başarı sembolüdür.
Adnan Oktar, İngiliz derin devletinin Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışının asıl faili olduğunu ve günümüzde de PKK gibi örgütleri kullanarak Türkleri Orta Asya'ya sürmek istediğini ifade etmektedir. Bu derin devletin Müslümanlara huzur vermediğini savunmaktadır.
İngiliz derin devletinin ortadan kaldırılması için sabırla ve kararlılıkla çalışılarak bu örgütün deşifre edilmesi gerektiği belirtilmektedir. Kitaplar çıkarılması, konferanslar düzenlenmesi, halkın aydınlatılması ve tüm Müslüman ülkelerin uyarılması gibi faaliyetler önerilmektedir.
Tarihin doğru bir şekilde öğrenilmesi, geçmişteki hatalardan ders çıkarılması ve milli kimliğin güçlendirilmesi açısından kritik öneme sahiptir. Resmi tarihin dış güçlerin etkisiyle şekillenmesinin önüne geçilerek, gelecek nesillere gerçeklerin aktarılması hedeflenir.