ADNAN OKTAR'IN SAMSUN AKS TV VE TV KAYSERİ'DEKİ CANLI RÖPORTAJI (3 EKİM 2010)
“Onlardan kimi de: Andolsun, eğer bize bol ihsanından verirse gerçekten sadaka vereceğiz ve salihlerden olacağız diye Allah’a ahdetmiştir. Onlara, Kendi bol ihsanından verince ise, onunla cimrilik yaptılar ve yüz çevirdiler; onlar böyle sırt dönenlerdir” (Tevbe Suresi, 75-76)
ADNAN OKTAR: Münafığın doymak bilmeyen bir maddi hırsı olur. Yani neye yaradığı da belli olmaz, sürekli biriktirmek ister münafıklar. Harcamak istemez, Allah’ın hikmeti yani, öyle garip bir hastalık vermiştir Allah onlara. Zaten suç işlemesinin de ana nedenlerinden biri de odur. Mesela Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in yanından ayrılmalarının nedeni odur veya Hz. Mehdi (a.s.)’ye düşman kesilmelerinin nedeni de odur. Yani gittiği yerde daha çok kazanç kazanacağını düşünerek gider. Mesela Peygamberimiz (s.a.v.)’in yanında rahat ediyor, ekonomik durumu yerinde ama şimdi çok çok daha fazlasını istemesi mevzubahis olduğu için, mallara ve oğullara kavuşma hırsı olduğu için Peygamber (s.a.v.)’in yanında da duramıyor. Kafası hep dışarıda kalır münafığın. Hep daha fazla, hep daha fazla, hep daha fazla ruhu onu boğar, münafığı. Münafık sürekli yer değiştirir onun için, sadık olduğu hiç kimse yoktur. Bir oraya gider, bir oraya gider; sürekli arar, bir şeyler arar yani mal elde etmek ister, para elde etmek ister. Allah vermesin onu cinayete kadar da götürür. Mesela farz edelim dayısını seviyor; dışarıdan bakan adam da, dayısına karşı bir muhabbeti var zanneder. Halbuki onun ölümünü bekliyordur o. Ölmüyorsa da öldürmeye kalkar münafık. Yani doğal olarak ölmüyorsa, öldürmeye kalkar. Öyle psikopattır münafık, öyle şeyi olmaz. Şeytan ruhludur, çok tehlikeli. Mesela görüyoruz ya televizyonlarda, orada burada cinayet vakaları. Hep bunlar şeytanın ele geçirdiği insanlardır. Yani akli dengesini yitirmiş, şeytana teslim olmuş mahluklar.
Tevbe Suresi; 75-76 (Münafığın doymak bilmeyen bir maddi hırsı olur.)
Özet
Tevbe Suresi 75-76. ayetleri, münafıkların doymak bilmeyen maddi hırsını ve Allah'a verdikleri sözden dönmelerini ele almaktadır. Münafıkların mal ve oğullara düşkünlüğü, onları sadakatten uzaklaştırmakta ve sürekli daha fazlasını arayış içinde bırakmaktadır. Bu durumun cinayete kadar varabilen tehlikeli sonuçları vurgulanmaktadır.
Önemli Noktalar
- Münafıklar, Allah'a verdikleri sözden dönerek cimrilik yaparlar ve yüz çevirirler.
- Münafığın en belirgin özelliklerinden biri doymak bilmeyen maddi hırsıdır.
- Münafıklar sürekli daha fazla mal ve para elde etme arzusuyla hareket ederler.
- Maddi hırs, münafıkları sadakatsizliğe ve hatta cinayet gibi suçlara sürükleyebilir.
- Şeytan ruhlu münafıkların akli dengelerini yitirmiş ve şeytana teslim olmuş kişiler olduğu belirtilmektedir.
Sıkça Sorulan Sorular
Tevbe Suresi 75-76. ayetleri neyi anlatmaktadır?
Bu ayetler, Allah'a bol ihsanından verilirse sadaka vereceklerine dair söz veren ancak verilen nimetlerle cimrilik yapan ve yüz çeviren münafıkların durumunu açıklamaktadır.
Münafığın temel özelliği nedir?
Münafığın en temel özelliklerinden biri, doymak bilmeyen maddi hırsıdır. Sürekli mal biriktirme arzusu içinde olur ve harcamak istemez.
Münafıkların maddi hırsı onları hangi sonuçlara götürebilir?
Münafıkların doymak bilmeyen maddi hırsı, onları Peygamber Efendimiz'den veya Hz. Mehdi'den ayrılmaya, sürekli yer değiştirmeye, sadakatsizliğe ve hatta cinayet gibi büyük suçlara sürükleyebilir.
Münafıklar neden sadık kalamazlar?
Münafıklar, sürekli daha fazla kazanç ve mal elde etme hırsı nedeniyle hiçbir kimseye sadık kalamazlar. Kafaları hep dışarıda, daha fazlasını arayış içinde olur.
Münafıkların ruh hali nasıl tasvir edilmektedir?
Münafıklar psikopat, şeytan ruhlu ve çok tehlikeli olarak tasvir edilmektedir. Şeytanın ele geçirdiği, akli dengesini yitirmiş ve şeytana teslim olmuş mahluklar olarak görülürler.


