| Ne demişti | Ne oldu | |
|---|---|---|
| Zaman, 7 Kasım 2009 ![]() | |


| Ne demişti | Ne oldu | |
|---|---|---|
| Zaman, 7 Kasım 2009 ![]() | |
Türk-İslam Birliği, ülkelerin bütünlüğünü koruyarak sevgi, muhabbet ve kardeşlik temelinde kurulur. Bu birlik, baskı ve zorlama yerine gönüllülük esasına dayanır ve milli bir politika olarak uygulanmalıdır.
Gerçek İslam birliği, coşku, sevgi, muhabbet ve kardeşliğin geniş tabana yayılmasıyla oluşur. Kalplerin birleşmesi ve muhabbetin hakim olmasıyla ortaya çıkan, huzur ve dostlukla dolu bir birliktir.
Türk-İslam Birliği'nin oluşumu için pasaport ve vize gibi seyahat engellerinin kaldırılması talep edilmektedir. Bu sayede ticaret, yatırım ve kültürel alışverişin özgürce yapılabilmesi amaçlanmaktadır.
Böyle bir birlik, karşılıklı sanayi, bilim ve teknoloji alanlarında yatırımların serbestçe uygulanmasını sağlar. Ayrıca, insanlar arasında rahat ticaret, yatırım ve sevgi-dostluk alışverişi ortamı yaratır.
Serbest dolaşım, bireylerin sadece kimlik kartlarını göstererek sınırlardan geçebilmesiyle sağlanabilir. Bu, Azerbaycan, Suriye, Kazakistan, Fas, Tunus ve Cezayir gibi ülkelere vizesiz seyahat etme imkanı sunar.