Asistan Prof. Dr. Şener Aktürk, Koç Üniversitesi
Asistan Prof. Dr. Şener Aktürk, Koç Üniversitesi
Prof. Dr. Şener Aktürk: Hangi bir barış girişimini desteklememek mümkün değil. Bunun için de bu konferansta dahil olmak üzere ortak geçmişimiz üzerine daha fazla çalışmalar yapılması ve 500-600 yıl boyunca aynı kültür havzasını paylaşmış olan ülkelerin geçmişle ilgili yanlış anlaşılmalarının üstesinden gelebilmesi için ortak platformlar oluşturması gerekiyor.
Çok dinli çok kültürlü platformlar olmak zorunda Balkanlar üzerinde düşündüğümüz zaman. Çünkü bugün itibariyle Balkanlar'da Türkiye ve Arnavutluğu kısmen istisna tutarsak pek fazla Müslüman devlet kalmamış durumda çoğu ülke, Makedonya ve Bosna Hersek'te dahil. Müslümanların, Hristiyanların, Ortodoksların, Katoliklerin, diğer mezheplerin bir arada yaşadığı ülkeler.
Türkiye'nin böyle bir girişime önderlik etmesi, inisiyatif eline alması elbette nüfusu, ekonomisi ve siyasi ağırlığı hususuyla mantıklı olur diğer Balkan devletlerine nazaran. Ki Türkiye Karadeniz İşbirliği Konferansı'nın da kurucu ve lider ülkesi olarak öne çıkmıştı. Bugün İslam Konferansı İşbirliği Örgütü'nün de başkanlığı biliyorsunuz bir Türk Profesör Ekmeleddin İhsanoğlu'nun başkanlığında devam ediyor. Dolayısıyla eğer Türkiye diğer Balkan ülkeleriyle beraber böyle bir Balkan barış platformuna öncülük ederse bu güzel olur diye düşünüyorum.
Yeni açılan A9 kanalınıza yayın hayatında başarılar diliyorum.
A9TV Televizyonu Adnan Oktar Harun Yahya Sohbetler Belgeseller A9 TV Yeni Frekansımız: Türksat 3A Uydusu FREKANS: 12524 Dikey Batı Sembol Oranı: 22500
