HARUN YAHYA
logo
HARUN YAHYA

  • Tüm Eserler
  • Kitaplar
  • Makaleler
  • Videolar
  • Sesler
  • Görseller
  • Alıntılar
  • Diğer

ADNAN OKTAR KİMDİR?
Harun YahyaADNAN OKTAR KİMDİR?
ESERLER
KitaplarMakalelerVideolarSeslerGörsellerAlıntılarDiğer
KONULAR
CavourVatikanSosyalizmAydınlanma çağıFransız DevrimiDönmeSabetayistJakobenizmMasonik MedyaSiyasi SiyonizmJön Türkİttihat ve TerakkiAbdülhamitAnti-NaziDünya Siyonist ÖrgütüNuremberg KanunlarıMussolini1. Dünya savaşıAdolf EichmannGoyimRothschild HanedanıThink-TankCFRRockefellerSoğuk SavaşStalinEkim DevrimiSovyetler BirliğiBilderbergVietnamAIPACLobiFuarGüneydoğuYunanistanYeni Dünya DüzeniKızıldenizJeopolitikGaziVergiGümrük2023AntilopBoğaAvrasya İslam ŞuarasıNobel Barış ödülüHastaneSosyal Güvenlik KurumuAli BabacanTurgut ÖzalSuikastGaffar OkkanMuhsin YazıcıoğluRosette NebulaAstronomiGülHutbe-i ŞamiyeNükleer Silahİyad AllaviNautilusDenizaltıDalış HücresiAli BardakoğluTelevizyonTelevoleÇanakkale
  1. Videolar
  2. Dr. Anjeanette Roberts: Din ve Bilim iç içedir.

Dr. Anjeanette Roberts: Din ve Bilim iç içedir.

Harun Yahya
22875
03 Mart, 2018
Diğer İnanç ve Felsefelere Bakış
Maddenin Ardındaki Sır
Tarih, Politika ve Strateji
Bilim adamları Yaratılışı anlatıyor
Kuran Ahlakı ve Derin Düşünmek
Ahir Zaman, Hz. Mehdi ve Hz. İsa
Kitap Ehli ve Peygamberler
Harun Yahya ve Etkileri
Evrim Teorisinin Çöküşü

- Dr. Roberts, bazı insanlarda şöyle bir algı var: eğer bir bilim insanıysan Allah’a inanamazsın ya da tam tersi, Allah’a inanıyorsan bilim insanı olamazsın. Sizin bilim kariyeriniz var ve aynı zamanda Allah’a inanıyorsunuz. Bilim ve din konusunda ve bu ikisinin nasıl bir uyum içinde olduğuyla ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz? Aslında bilim inancı beraberinde getiriyor.

- Kesinlikle bilim ve Hristiyanlığın bir bütün oluşturabileceğini ve birbirleriyle uyum içinde olduklarını düşünüyorum. Çatışmanın temelinin aslında iki farklı felsefi bağlılık arasındaki çatışma olduğunu düşünüyorum: bunlardan biri natüralizm ve materyalizm, diğeri de Hristiyanlık da dahil semavi dinlerin çoğunun özünde olan doğaüstücülük. Ben Tanrı’nın hem doğanın hem de kutsal kitabın yazarı olduğuna inanıyorum. Ve bu iki şeyin doğruluğuna inandığım için, şuna da inanıyorum ki doğada öğrendiğimiz ve bize Tanrı’yı gösteren şeyler Tanrı’nın kutsal metinlerde Kendisi hakkında bildirdikleriyle de uyum içindedir veya uyumlu hale getirilebilir. Şayet birbiriyle çatışıyor gibi görünen noktalar varsa bunun nedeni ya doğayı bilimsel gözlemlerimizle yanlış yorumluyor olmamız ya da kutsal metinleri yanlış yorumluyor olmamızdır. Bilimsel çalışmalar yoluyla bilim ve doğada gördüğüm kompleks yapılar, güzellik ve uyumun aklımı ve kalbimi açarak beni Tanrı’ya yönlendirdiğini düşünüyorum. Bence bu Aziz Pavlus’un insanlar gözlem yapmaya başladığından ve zamanın başlangıcından beri kainatın her bir yanında, nereye bakarsak bakalım Tanrı’nın eserlerini görebileceğimizi söylediği kutsal metin öğretileriyle de uyumlu. Yıldızlara bakabildiğimiz ve kozmoloji bilimini anlayabildiğimiz; hücreleri ve hücre içindeki karmaşık yapıları inceleyip Tanrı’nın eserlerini görebilme imkanlarına sahip olduğumuz günümüzde bu durum daha da doğru oluyor. Yani, neye bakarsak bakalım, ister çıplak gözle ağaçlara ya da doğaya, ister teleskop ile evrene ister mikroskopla hücrelere bakalım bence Tanrı’nın eserleri her yerde.

 

Evrim teorisinin çöküşü
DNA
Kozmoloji
Yaratılış Gerçeği
Adnan Oktar'ın etkisi
Evrimin Fosillere Yenilişi
Türlerin Evrimi Yanılgısı
Bilim ve Teknik
Modüler Evrim
Hurda DNA
PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo
İNDİRMELER
mp4
mp4
mp4
mp3