Robert S. Walker, Önceki Dönemde Pensilvanya Kongre Üyesi, Washington’daki Luxor Walker Halkla İlişkiler Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı,
Robert S. Walker: Ben Robert S. Walker. Eski kongre üyesiyim ve şimdi de Washington’da Luxor Walker isimli bir halkla ilişkiler firmasının yöneticisiyim.
Bence teknoloji bir değişim başlatıyor, ancak dünya ve hükümetler pek çok açıdan bu değişime ayak uydurmaya hazır değiller. Washington’daki Federal Hükümet bir bütçe hazırlayana kadar geçen sürede altı jenerasyon teknoloji gelip-geçti. Yani bence dünyadaki değişimin hızına ayak uydurabilmek için devlet uygulamaları ve diplomasisi açısından yaptığımız işlerde çok fazla değişiklikler yapmamız gerekecek. Şu anda saldırı altında olan ülkelerde ılımlı öğelerin neden eksik olduğunu anlamaya daha çok çalıştıkça ve bizler bu ılımlı öğelerle diyalog kurdukça, radikallerin bugüne kadar sahip oldukları gibi bir güç elde edemeyecekleri bir ortam inşa etme imkanımız olabilir. Elbette sorun, bu radikal öğelerin çoğunun tam olarak modern teknolojiyi ve modern eğitimi kabul etmemeleridir. Türkiye’de, Atatürk’ün söz verdiği gibi, çok kültürlü bir toplum görüyoruz. Müslüman temelli. Ancak yine de tüm kültürlerin gücünün farkında. Bildiğiniz gibi, çok kültürlü toplumlar güçlerini çeşitlilikten alırlar. Ve bence Türkiye, Orta Asya şu anda var olan sorunların çözümü için rol modelimiz.
A9TV Televizyonu Adnan Oktar Harun Yahya Sohbetler Belgeseller A9 TV Yeni Frekansımız: Türksat 3A Uydusu FREKANS: 12524 Dikey Batı Sembol Oranı: 22500