Adnan Oktar'ın 12 Ekim 2017 tarihli A9 TV röportajından
Toplum olarak ibadetlerimizi neden yapmıyoruz?
İZLEYİCİ SORUSU: Türkiye'de birçok insan dinin bize gerektirdiği ibadetleri yapmamızı öneriyor, birçok kesim. Ama toplumda gördüğümüz gibi birçok insan, belki bende dahil, yapmıyoruz. Neden?
ADNAN OKTAR: Güzel yüzlüm, son derece güzelsin. Allah nurunu artırsın. Çok hoş kızsın.
Ama size sunulan dini sizin yaşamanız zaten mümkün değil. Sizlere ne yapıyorlar? Tam ilmihal veriyorlar veya büyük İslam ilmihalini veriyorlar. Bakın burada namazınızı kılın diyorlar. Şu kalınlıkta kitap. Bir abdest tarifi var. Zaten o abdesti normal bir insan alamaz. Bir namaz tarifi var, o namazın kılınması mümkün değil. Bir kere bak diyor ki, Allah-u Ekber derken, Ekber, “ber”i şeddeli söylerseniz diyor, ki mecburen deniyor bak, Ekber, Ek-ber diyorsun, ağzını kapatıyorsun, ber, Ekber. Önce B çıkıyor mecburen bak, Ekber. Bunu söylediğinizde diyor, namaz fasit olur diyor. E bitti, nasıl kılacaksın namazı? Aralarda eğer şaşırıp da herhangi bir şekilde yine şeddeli söylese Allah-u Ekber diye, bitti namaz gitti diyor.
Namaz oldu mu olmadı mı acaba diye bir an düşünse diyor namaz içinde bir an, namazı fasit olur diyor. Böyle bir anlayış olur mu? Abdest alırken diyor, yüzünü yıkarken, abdest alırken, sıçrayan su galiz necasettir diyor. Elbiseye değmemesi gerekir diyor. O yüzden birçoğu muşamba takıyor abdest alırken, su sıçramasın diye. Galiz necaset. Ben bu lafa ne diyeceğimi bilemiyorum.
O kadar kirli ki, o kadar pis ki, insanın üstüne bulaşmaması lazım. Bulaşırsa, namazı yine fasit oluyor. İnsanın yüzünde ne var? İnsanın yüzünü yıkar, su da sıçrar, hiçbir şey olmaz, değil mi? Yok olmaz diyor.
Günde, işte beş vakit namaz kılacaksın, tamam. Sünnetlerini kılacaksın diyor. İlk sünnet, son sünnet, zühri ahir, zühri evvel, neyse artık kendi kafalarından. Allah için namaz ayrı, peygamber için namaz ayrı. E sonra? Sonra diyor, şimdi çok önemli bir konu var diyor. Sen sahibi tertip misin diyor. O nedir diyoruz. Kaç yaşındasın diyor. Yirmi beş yaşındayım diyor. Sen akıl baliğ ne zaman oldun? 12 Yaş. Çünkü 10 yaşında namaz kılmazsa dövün diyor. 12 Yaşından 25 yaşına kadar namaz borcun var diyor. Tamam ne yapmam gerekiyor diyor? Uyku ve yemeğin dışında kesintisiz bu namazlarını kılacaksın, borcunu ödeyeceksin diyor. Ondan sonra namaza başlayabilirsin diyor. Sahibi tertip olursun diyor. Yoksa olmaz diyor.
Ha bu arada sünnetleri de kılacaksın diyor. Sünnetleri de kılacaksın diyor. Adam da diyor ki ben sabahtan akşama kadar namaz kılacağım o zaman diyor. Evet diyor. E o zaman kılmayayım diyor. İşte benim canımın da ibadetlerini yapamamasının nedeni bu. Mesela namaz kılacak başörtün var mı diyor. Yok. Bitti. Mesela okulda öğrenci. Girip bir yerde kılıyor. Başörtüsü yoksa kıldırmıyor. Etek var mı? Pantolonlu, o da olmaz diyor, öyle kılamaz. Ne yapsın? Namaz kılınamıyor o zaman. Namaz kılmak için binin üzerinde şart var binin üzerinde. Onu geçmesi gerekiyor. Zihninde dahi toparlayamaz. Dolayısıyla namaz kılmayı imkansız hale getirmişler. Bu şeytanın bir oyunu. Bu oyuna bilerek ve isteyerek düşmüşler. Kendileri de namaz kılmıyorlar. Çoluk çocukları da kılmıyor. İslam ümmetini mahvettiler. Büyük bir bölümünü. Allah'a şükür ki biz yetiştik de faciayı önledik. Tamamen bitmiş olacaktı şu ana kadar. Darwinizmle, gelenekçi İslam’la mahvedeceklerdi Müslümanları. İmanınızı güçlendirecek konuşma da yapmıyor adamlar. Direkt namazını kıl diyor, orucunu tut, zekatını ver. Nasıl iman edecek? İmanın zayıf mı, güçlü mü? O hiç önemli görmüyor. Kuran'ın müzelerini anlat, iman hakikatlerini anlat. Adamın imanı çok güçlensin, bu canımın, bu güzel kızın imanı mesela çok çok güçlensin. Sonra da ona Kuran'daki kolay İslam'ı, Hz. İbrahim (as) zamanındaki gibi kolay olan gerçek İslam'ı anlat. Ona niye zulmediyorsun? Olmayan şeylerle onu neden dinden uzaklaştırıyorsun?
Mesela abdest namazı bu kadar uzun hale getiriyorlar. Çünkü bunda bir çıkarlarının zedelenmesi yok. Ama zekat, ayette ne diyor: “İhtiyaçtan artan.” Yani yemek, kıyafetten, hastalıkla ilgili şeylerden, onun dışında artan her şey. Bütün malı-mülkü yani. Bunu verin diyor Allah. Anlamazdan geliyorlar, bak nasıl kurnazlık yapmışlar. Malının olmaz diyor. Malını niye versin ki diyor. Bak onu bitirmiş. Malın kırkta biri değil bir olay yok diyor. Onu bir kere unutun diyor. Bak sağlamı almışlar onu. E ne olabilir peki diyorsun? Diyor karısının malı mı? Onu mu kastediyorsun? Yok diyor karısının malı da olmaz diyor. Neyi kastediyorsun? Karısına verdiği altınların kırkta biri diyor. Bak kurnazlığa bak. Karısına da altın almıyor. Almayınca zeka sakıt oluyor. Kalkmış.
Karısına zaten sopa sunuyor adam, sopa. İlk hediyesi o sopa. Duvara sopayı asıyor. Bak, kırkta biri. Karısındaki altının kırkta biri. Veyahut işte pul gibi altın alıyor kırk tane karısının. Bir tane de fakire fukaraya pul kadar bir altın veriyor. Mesela iki yüz liralık. Şu anki parayla iki yüz liralık. Zekatı verdik elhamdülillah diyor. Allah bela yağdırıyor o zaman işte. Mahvediyor o ülkeleri.
Oruç için de öyle. Mesela adam kırk yaşında namaza başlıyor. Ben kırk yıl oruç tutmadım. Olmaz diyor. Kırk yıllık orucu tutacaksın diyor. Nasıl? Kesintisiz tutacaksın diyor. Adam bir sefer böbrek hastası oluyor. Hasta oluyor çünkü. Bünye öyle bir şeyi kaldırmaz. Öyle bir oruç yok Kuran'da. Ömür boyu oruç tutulur mu? Ömür boyu namaz kılınır mı? Kırk yıl. Gece-gündüz namaz kılacaksın diyor. Adam ayakları şişiyor artık namazda. Ayakta duramayacak hale geliyor. Kıl diyor, bitireceksin diyor. Böyle bir şey yok Kuran'da. Böyle bir ibadet yok.
--Şeytandan Allah’a sığınırım: “Allah size zorluk dilemez kolaylık diler” buyuruyor. (Bakara Suresi, 185)
ADNAN OKTAR: Tabii, “Hz. İbrahim'in dini gibi kolaydır” diyor Allah. Dini mahvettiler, dinin içinden çıkılmaz hareketler. İslamofobi meydana geldi. Arkasından da Avrupa dinin dehşet ve vahşet yönünü gördü. Bu gelenekçi İslam'daki dehşet ve vahşet yönünü, adamlar iyice panik oldular. Şimdi Avrupa'da dalga dalga panik daha da artmaya başladı.
Çünkü IŞİD çok kapsamlı anlattı diyor ki: Adam diyor sakalını kesiyor diyor. Ben de diyor onu öldürüyorum diyor sakalını kestiği için. Vahşet diyor Müslümanlar. Böyle bir şey yok diyor. Nasıl yok? Bütün fıkıh kitaplar var, nasıl yok? Var da senin haberin yok. Haberin yok. Veyahut haberin de olsa korktuğun için yapmıyorsun. İşte adam yapıyor eline fırsat geçince. Oradaki yanlışlık o kitaba konan hurafe izah. Sakalından sana ne? Niye farz olsun sakal? Nereden çıkarıyorsun bunu? Niye farz olsun? Facia yani.
Bizim ortaya çıkışımız, İslam'ı anlatışımız can kurtaran gibi oldu, elhamdülillah. Faciayı ortadan kaldırdık. Hem Avrupa'da hem Türkiye'de hem İslam aleminde. Bak büyük, feci bir karşı devrim yapılacaktı bunu önledik. Bak Türkiye'de de İslam aleminin olduğu her bölgede ve coğrafyada da. Rusya, Çin, Amerika ve İngiltere'nin katılımıyla büyük bir karşı devrim olacaktı. Muazzam bir Müslüman katliamıyla İslam yok edilecekti. Bunu önledik. Türkiye'de de yok edeceklerdi. Bunu önledik, elhamdülillah. Bunun yönünü şu an göremiyor olabilirler ama 3-5 yılın içinde görecekler. Bunun nasıl olduğunu gözlerinin önünde onlara gösteriyoruz ama farkında değiller.