| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Referans, 19 Ekim 2009 ![]()
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Referans, 19 Ekim 2009 ![]()
| ||
AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye stratejik olarak çok büyük ihtiyacı olduğunu belirtmiştir. Türkiye'nin Batılı devletler topluluğunda sağlam bir yer edinmemesi durumunda ortaya çıkacak risklerin çok büyük olacağını ifade etmiştir.
Türkiye'nin çok büyük stratejik önemi bulunmaktadır. Türkiye'nin Batı'dan farklı bir yol tutması, Avrupa için çok büyük bir risk teşkil etmektedir. Bu nedenle, Türkiye'nin Batılı devletler topluluğunda kalması hayati önem taşımaktadır.
Adnan Oktar'a göre Türkiye'nin devlet ve imparatorluk tecrübesi, ülkeleri yönetme yeteneği ve Anadolu'nun bozulmamış ahlaki değerleri Avrupa'ya büyük katkılar sağlayacaktır. Misafirperverlik, temizlik, güzel ahlak, sevecenlik, insancıllık, komşuluk anlayışı, merhamet ve fedakarlık gibi değerler Avrupa için bir kurtuluş niteliğindedir.
Türk-İslam Birliği, Avrupa'yı ve dünyayı koruyan, huzur ve güvenlik veren çok güçlü bir yapılanma olacaktır. Avrupa bu sayede esenlik ve huzur içinde yaşayacak, müthiş zenginleşecek ve Türk-İslam Birliği'nin şefkatiyle sarılacaktır. Bu durum, Avrupa Birliği için büyük bir nimet olarak görülmektedir.
Türk-İslam Birliği sistemi, NATO'yu da Avrupa Birliği'ni de destekleyecektir. Bu yapılanma, mevcut uluslararası ittifakları güçlendirecek ve Avrupa'ya barış, istikrar ve refah getirecektir.