| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Sabah, 7 Şubat 2011
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Sabah, 7 Şubat 2011
| ||
Türkiye'nin İslam ve demokrasiyi birleştirme modeli, Ortadoğu'daki reformcular için on yıllardır hayal bile edilemeyen bir başarı örneği sunmaktadır. Bu model, bölgede istikrar ve ilerleme için bir yol haritası olarak görülmektedir.
Türk İslam Birliği, Avrupa'yı besleyip güçlendirecek, Rusya'yı destekleyecek, Ermenistan ve İsrail'i rahatlatacak ve Filistin sorununu çözecektir. Bu birlik, Türkiye'nin bütün dünyayı kardeş haline getirmesine yardımcı olacaktır.
Türkiye'nin anlattığı ve yaşadığı İslam anlayışı, Avrupa için çok güzel bir model olarak görülmektedir. Bu aydın, akılcı ve samimi İslam anlayışının, dünya genelinde hakim olacak bir çözüm getirdiği düşünülmektedir.
Türkiye, dünyanın en büyük devleti olarak tanımlanmakta ve bütün dünyayı kurtaracak bir sigorta gibi görülmektedir. Önümüzdeki 10-20 yıl içinde bu rolünün tüm dünya tarafından anlaşılacağı ve Türkiye'nin tüm dünyayı kardeş haline getireceği belirtilmektedir.