| Ne demişti | Ne oldu | |
|---|---|---|
|
Zaman, 22 Mayıs 2010
| |


| Ne demişti | Ne oldu | |
|---|---|---|
|
Zaman, 22 Mayıs 2010
| |
Türkiye, Türk-İslam Birliği'nin lideri olarak Avrupa Birliği'ne katılarak hem Avrupa'yı besleyecek hem de güçlendirecek bir rol üstlenecektir. Bu sayede Rusya, Ermenistan, İsrail ve Filistin gibi bölgelerdeki sorunların çözümüne katkı sağlayacaktır.
Türk-İslam Birliği'nin kurulmasıyla Türkiye, bütün dünyayı kurtaran bir devlet konumuna gelecek ve tüm dünyayı kardeş haline getirecektir. Bu birlik, bölgesel ve küresel barışın sağlanmasında önemli bir sigorta görevi görecektir.
Türk milleti vefalı, güzel huylu, insancıl, merhametli ve müthiş fedakar özelliklere sahiptir. Misafirperverliği ve başkaları için canını verecek kadar sevgi dolu olması bu özelliklerin somut göstergeleridir.
Türk milletinin en hayati görevlerinden biri, Türk-İslam âleminin lideri olmasıdır. Bu liderlik, sadece Türkiye'yi değil, bütün Türk-İslam âlemini kurtarmakla görevli olmayı gerektiren büyük bir vazifedir.