| Ne demişti | Ne oldu | |
|---|---|---|
| Milliyet Gazetesi, 29 Ekim 2009
| |


| Ne demişti | Ne oldu | |
|---|---|---|
| Milliyet Gazetesi, 29 Ekim 2009
| |
Türk-İslam Birliği ideali, yüzyıllık çok eski bir hedeftir ve Türk milletinin genlerinde var olan derin bir istektir. Bu ideal, bütün Müslüman ülkeler ve Türk devletleri tarafından da desteklenmektedir.
Türkiye'nin İslam dünyasına liderlik etme hakkı, ülkenin tecrübesi, yapısı ve ahlaki mükemmeliyeti nedeniyle ortaya konulmaktadır. Ayrıca, zorluklarla yetişmiş Anadolu halkının bu liderliği çok güzel yerine getireceği düşünülmektedir.
Konuşulan Türk Devletleri ve İslam ülkeleri, Türkiye'nin lider olması gerektiği konusunda aynı kanaattedirler. Bu duruma kimse karşı çıkmamakta, sadece bir an önce hayata geçirilmesi istenmektedir.
Türk-İslam Birliği'nin oluşması için Türkiye'nin liderliği, Türk milletinin tarihi tecrübesi ve ahlaki yapısı önemli faktörlerdir. Ayrıca, diğer Türk ve İslam ülkelerinin bu birliğe olan derin istekleri de süreci desteklemektedir.