Fransız Öğrenciler Evrim Teorisine Karşı Direniyor 18.10.2007 Fransa / Le Figaro
Fransa'nın lider günlük gazetelerinden Le Figaro gazetesi, 18 Ekim 2007 tarihinde Yaratılış Atlası'nın Fransa'daki etkilerini yeniden değerlendirdi. 400.000 tirajlı gazetedeki söz konusu haber, "Darwinizm Tartışması Fransa'da Gittikçe Yaygınlaşıyor" başlığı ile yer aldı. Fransa'da "derslerin içeriğini protesto eden öğrenci sayısının gittikçe artmasından" ve "bazı öğrencilerin ısrarlı sorularına karşı nasıl cevap vereceklerini bilemeyen öğretmenler"den bahsedilen haberde, "Yıllardır ABD`yi kasıp kavuran insanın yaratılışı tartışması, Fransız okullarını da sallamaya başladı." denilmekte.
Ayrıca Yaratılış Atlası'nın Paristeki kitapçılarda satıldığı bildirilen haberde, "İnternet Sitelerinin Etkisi" alt başlığı ile şöyle aktarıldı:
Yaratılışçı sitelerin etkisi ve bu teorilerin gittikçe yayılıyor olması, önemli bir gerçek. Geçen Şubat ayında okullar, 770 sayfa boyunca Darwinizm'i inkar eden Yaratılış Atlası isimli lüks bir kitabı postadan teslim aldılar. Harun Yahya isimli bir Türk tarafından yazılan eser, Türkiye ve Almanya`dan gönderilmişti ve "evrimcilerin aldatmacalarını, yanıltıcı iddialarını" herkese duyurmayı amaçlıyordu..."
Le Figaro gazetesi, Fransa'daki öğrencilerin evrim teorisine karşı tepkisini ise şöyle anlattı:
Başka bir eğitmen, bir tarih öğretmeni, kontrol ettiği ödevler arasında, internetten araştırılarak yapılmış ve neredeyse yarısını, öğrencilerinin inatla desteklediği yaratılış teorisinin oluşturduğu, bir ödeve rastladı. Bu tür konular genç Müslümanları, bazı Adventist Protestan kiliselerine bağlı öğrencileri, özellikle genç Yahova şahitlerini, aynı zamanda Katolikleri ve genç Yahudileri etkiliyor. Paris`in geleneksel Yahudi mahallelerindeki okullarda eğitim veren bazı öğretmenler, artık "evrim teorisine karşı gittikçe daha belirginleşen bir direnme" hissettiklerini bildiriyorlar... [Evrim teorisine şüphe ile yaklaşan] bu öğrencilerin içinde en sert olanları, derste susma ve kınayıcı bir hava içinde izleme eğiliminde oluyorlar...
Dünyadan Yankılar: Yaratılış Atlası
Özet
Bu makalede, Harun Yahya'nın "Yaratılış Atlası" kitabının Fransa'daki etkileri ve Fransız öğrenciler arasında evrim teorisine karşı artan direnç ele alınmaktadır. Kitabın okullara gönderilmesi ve internet sitelerinin etkisiyle yaratılışçı görüşlerin yaygınlaşması üzerinde durulmaktadır. Öğretmenlerin bu duruma nasıl tepki verdiği ve farklı inanç gruplarından öğrencilerin yaratılış teorisine olan ilgileri vurgulanmaktadır.
Önemli Noktalar
- Harun Yahya'nın "Yaratılış Atlası" kitabı Fransa'da evrim teorisi tartışmalarını tetiklemiştir.
- Fransız okullarında evrim teorisine karşı çıkan öğrenci sayısı artmaktadır.
- Yaratılışçı internet siteleri ve kitaplar, gençlerin görüşlerini etkilemektedir.
- Öğretmenler, evrim teorisine dair öğrencilerden gelen sorulara cevap vermekte zorlanmaktadır.
- Genç Müslümanlar, Adventist Protestanlar, Yehova Şahitleri, Katolikler ve Yahudiler yaratılış teorisine ilgi göstermektedir.
- Evrim teorisi eleştirisi, materyalist iddiaların bilimsel ve mantıksal olarak çürütülmesini hedeflemektedir.
Sıkça Sorulan Sorular
Harun Yahya'nın "Yaratılış Atlası" kitabı Fransa'da hangi etkilere yol açmıştır?
Harun Yahya'nın "Yaratılış Atlası" kitabı, Fransa'da evrim teorisi tartışmalarını yeniden canlandırmış ve Darwinizm'e karşı çıkan öğrenci sayısının artmasına neden olmuştur. Kitap, evrimcilerin iddialarını çürütmeyi amaçlamıştır.
Fransa'da evrim teorisine karşı çıkan öğrenciler kimlerdir?
Fransa'da evrim teorisine karşı çıkan öğrenciler arasında genç Müslümanlar, bazı Adventist Protestan kiliselerine bağlı öğrenciler, genç Yehova Şahitleri, Katolikler ve genç Yahudiler bulunmaktadır. Bu öğrenciler derslerde direnç gösterme eğilimindedir.
Evrim teorisinin temel iddiaları neden çürük kabul edilmektedir?
Evrim teorisinin temel iddiaları, bilimsel kanıtların eksikliği ve mantıksal tutarsızlıklar nedeniyle çürük kabul edilmektedir. Yaratılış Atlası gibi eserler, evrimcilerin aldatmacalarını ve yanıltıcı iddialarını ortaya koyarak bu iddiaları çürütmeyi hedeflemektedir.
Yaratılışçı sitelerin ve kitapların gençler üzerindeki etkisi nasıldır?
Yaratılışçı sitelerin ve "Yaratılış Atlası" gibi kitapların etkisiyle, gençler arasında yaratılış teorisine olan ilgi artmakta ve evrim teorisine karşı bir direnç oluşmaktadır. Bu durum, okullarda ders içeriklerine yönelik protestoların yaygınlaşmasına neden olmaktadır.
Fransız öğretmenler, öğrencilerin evrim teorisi konusundaki sorularına nasıl yaklaşmaktadır?
Fransız öğretmenler, öğrencilerin evrim teorisi hakkındaki ısrarlı sorularına cevap vermekte zorlanmakta ve kontrol ettikleri ödevlerde yaratılış teorisini destekleyen içeriklerle karşılaşmaktadırlar. Bazı öğretmenler, öğrencilerin evrim teorisine karşı belirginleşen direncini hissetmektedir.


