Sayın Adnan Oktar'ın Kaçkar TV'deki canlı röportajı (1 Aralık 2010)
ADNAN OKTAR: “Sen bize gerçeği mi getirdin, yoksa (bizimle) oyun oynayanlardan mısın?" diyorlar İbrahim (a.s.)’a “‘Hayır’ dedi. Sizin Rabbiniz göklerin ve yerin Rabbi’dir, onları Kendisi yaratmıştır ve ben de buna şehadet edenlerdenim.” (Enbiya Suresi, 55-56) Ben bundan eminim diyor. "Andolsun Allah'a, sizler arkanızı dönüp” Allah’a yemin ediyor, “arkanızı dönüp gittikten sonra, ben sizin putlarınıza muhakkak bir tuzak kuracağım." (Enbiya Suresi, 57) Yani göz göre göre alenen yapmam ben bunu diyor. Yani üsturubuyla yapacağım ama bütün putlarınıza tuzak kuracağım diyor. Anti put, put yıkıcı. “Böylece o, yalnızca büyükleri hariç olmak üzere onları paramparça etti; belki ona başvururlar diye.” (Enbiya Suresi, 58) Bütün putları kırıp geçiriyor. Mehdi (a.s.) ne yapacak? Bütün putları kırıp geçirecek. Ama İbrahim (a.s.) putlardan bir tanesini bırakıyor. Bazen putlardan bir tanesi veya iki tanesi bırakılır. “Ona belki başvururlar diye” diyor. O da İslam’a hizmet kastıyla olur. "Bizim ilahlarımıza bunu kim yaptı? Şüphesiz o, zalimlerden biridir" dediler.” Araştırıyorlar, kim yaptı bunu diyorlar, bütün putlarımız gitti, yerlebir oldu diyorlar. "Kendisine İbrahim denilen bir gencin bunları diline doladığını işittik" dediler.” (Enbiya Suresi, 60) Her yerde anlatıyor o zamanlar. O zaman radyo-televizyon yok. İbrahim (a.s.) da çarşılarda pazarlarda her yerde anlatıyor. “Dediler ki: Öyleyse, onu insanların gözü önüne getirin ki ona (nasıl bir ceza vereceğimize) şahid olsunlar." (Enbiya Suresi, 61) Gözaltına alıyorlar, tutukluyorlar. Demek ki Peygamberler de tutuklanıyor, veliler de tutuklanıyor, hapsediliyorlar, değil mi işkence görüyorlar.
"Dediler ki: "Ey İbrahim, bunu ilahlarımıza sen mi yaptın?" Bu putları sen mi yıktın, bunları sen mi parçaladın diyorlar. Çünkü onların müesses nizamında o devirde Darwinist, materyalist, ateist bir sistem var, her devirde vardır bu. Onun yıkılmasını istemiyorlar, İbrahim (a.s.) da mükemmel yıktığı için ciğerlerine oturuyor.
Enbiya Suresi, 55-62 (Hz. İbrahim (as) kavminin putlarını yıkmak için çok akılcı tuzaklar kurmuştur, Mehdi (as) da aynı akılcılıkla günümüzdeki bütün putları kıracaktır)
Özet
Enbiya Suresi'ndeki Hz. İbrahim (a.s.) kıssası ele alınmaktadır. Hz. İbrahim'in putları yıkmak için kurduğu akılcı tuzaklar ve bu eylemin arkasındaki tevhid inancı üzerinde durulmaktadır. Makalede, Hz. Mehdi'nin de ahir zamanda günümüzün putlarını benzer bir akılcılıkla kıracağına dair bir yorum sunulmaktadır.
Önemli Noktalar
- Hz. İbrahim (a.s.), kavminin putlarını yıkmak için akılcı ve üsturuplu bir yöntem izlemiştir.
- Hz. İbrahim, putları paramparça ederken, insanların düşünmesi için en büyük putu sağlam bırakmıştır.
- Hz. İbrahim'in putları yıkması, o dönemin materyalist ve ateist sistemine karşı bir meydan okumadır.
- Hz. Mehdi'nin de ahir zamanda günümüzün putlarını, Hz. İbrahim gibi akılcı yöntemlerle yıkacağı belirtilmiştir.
- Peygamberlerin ve velilerin tebliğleri nedeniyle tutuklanıp işkence görebileceği vurgulanmaktadır.
Sıkça Sorulan Sorular
Hz. İbrahim (a.s.) putları yıkarken hangi stratejiyi uygulamıştır?
Hz. İbrahim (a.s.), putları doğrudan değil, kavmi arkasını dönüp gittikten sonra, akılcı bir tuzak kurarak ve üsturuplu bir şekilde yıkmıştır. Yalnızca büyük putu sağlam bırakarak insanların düşünmesini amaçlamıştır.
Hz. İbrahim'in putları yıkması ne anlama gelir?
Hz. İbrahim'in putları yıkması, o dönemin yerleşik materyalist, Darwinist ve ateist sistemine karşı bir tevhid mücadelesi ve meydan okumadır. Bu eylem, Allah'ın tek yaratıcı olduğunu ve yalnızca O'na ibadet edilmesi gerektiğini göstermek amacı taşır.
Enbiya Suresi'ndeki bu kıssa ahir zamanla nasıl ilişkilendirilmektedir?
Makalede, Hz. İbrahim'in putları yıkma eylemi, ahir zamanda Hz. Mehdi'nin günümüzdeki batıl inançları ve materyalist ideolojileri aynı akılcılıkla ortadan kaldıracağına dair bir benzetmeyle ilişkilendirilmektedir.
Peygamberlerin tebliğleri nedeniyle karşılaştıkları zorluklar nelerdir?
Peygamberler, tebliğleri ve getirdikleri gerçekler nedeniyle dönemin zalim sistemleri tarafından gözaltına alınmış, tutuklanmış, hapsedilmiş ve işkence görmüşlerdir. Hz. İbrahim kıssası da buna bir örnek teşkil etmektedir.
Hz. İbrahim'in sözlerinde Allah'ın yaratıcılığı nasıl vurgulanır?
Hz. İbrahim, kavmine Rablerinin gökleri ve yeri yaratan olduğunu söyleyerek Allah'ın mutlak yaratıcılığını vurgulamıştır. Kendi yaratılışına şehadet edenlerden biri olduğunu da ifade etmiştir.


