| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Akşam, 29 Nisan 2009 ![]()
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Akşam, 29 Nisan 2009 ![]()
| ||
Ermenistan'ın Karadeniz Çevre Otoyolu projesine katılımı, Türkiye ile Ermenistan arasındaki yakınlaşmanın bir göstergesidir. Türkiye, Ermenistan'ın KEİ kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmesi şartıyla bu katılımı desteklemiştir.
Türk-İslam Birliği vizyonu, Ermenistan'ın da bu birliğin doğal bir parçası olarak görülmesini sağlamaktadır. Bu vizyon, ticari, sınai ve kültürel iş birliği ile karşılıklı yardımlaşmayı hedefleyerek bölgede barış ve refahın artırılmasını amaçlamaktadır.
Harun Yahya, Türk-İslam Birliği'nin kesin olarak ve 10-15 yıl içinde kurulacağını öngörmektedir. Ayrıca, Hz. Mehdi ve Hz. İsa'nın zuhurunun da kesin olduğunu ve dünyanın İslam ahlakıyla şerefleneceği günlerin yakın olduğunu belirtmektedir.
Ermenistan, Türk-İslam Birliği içinde yerini alması gereken bir ülke olarak tanımlanmıştır. Tarihsel olarak 'Millet-i Sadıka' olarak anılan Ermenilerin, Türk milleti için can ve ciğer olduğu, zorla ayrıldığı ve yeniden kucaklaşılması gerektiği belirtilmiştir.
Adnan Oktar'a göre, insanlar mutlu olunca Türk milleti de mutlu olur. İnsanların acısı üzerine neşe, sevinç ve mutluluk kurulamaz; bu nedenle herkesin mutluluğu için yardımlaşma ve iş birliği önemlidir.