| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Star, 25 Mart 2011
Yeni Şafak, 25 Mart 2011
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Star, 25 Mart 2011
Yeni Şafak, 25 Mart 2011
| ||
Türkiye, Libya'ya yapılacak operasyonun meşruiyeti sorgulanırken, sivillerin korunması ve Libya'nın toprak bütünlüğü için diplomasi savaşı vermiştir. Türkiye'nin talepleri kabul edilmiş ve operasyonun komutası NATO'ya devredilmiştir.
Türkiye, aklı başında, samimi ve vicdanlı insanların bulunduğu, ordusu mükemmel bir ülke olarak tanımlanmaktadır. Türk milleti ve ordusu, Ortadoğu ve İslam alemi tarafından sevilip saygı görmekte, bu da Türkiye'nin ağabeylik ve manevi liderlik rolünü üstlenmesini gerekli kılmaktadır.
Türk-İslam birliğinin acilen oluşması, bütün bölge için bir şart olarak görülmektedir. Bu birlik, bölgedeki ülkelerin huzur ve güvene kavuşmasında kilit bir rol oynayacaktır.
Gelecekte Türkiye'nin bölgenin tam anlamıyla süper devleti olacağı öngörülmektedir. Bu durumun sonucunda İsrail, Ermenistan ve Filistin gibi ülkelerin de huzura ve güvene kavuşacağı belirtilmektedir.
Irak ve Suriye gibi ülkeler, Türkiye ile birleşmek ve Türkiye'nin idaresini istemektedir. Bu ülkeler, Türkiye'nin manevi bir lider olarak başa geçmesini talep etmektedir.