| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
![]() Sabah, 1 Haziran 2011
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
![]() Sabah, 1 Haziran 2011
| ||
Türkiye ile Gürcistan arasında pasaport uygulamasının kaldırılması, iki ülke vatandaşlarının sınır geçişlerinde pasaport yerine nüfus cüzdanlarını kullanabilmeleri anlamına gelmektedir. Bu uygulama, sınır geçişlerindeki formaliteleri azaltmayı amaçlamaktadır.
Ortak kapı modeli uygulaması, sınır geçişlerindeki formaliteleri azaltmayı hedeflemektedir. Bu modelin pilot bölgesi Sarp Sınır Kapısı olacak ve ilerleyen dönemlerde Suriye ve İran ile de devreye sokulması planlanmaktadır.
Türk-İslam Birliği vizyonunda Gürcistan, Türkiye'nin 'canı' ve 'öz be öz kardeşi' olarak görülmektedir. Bu vizyonda Gürcistan'ın kapılarının açılacağı ve iki milletin iç içe, kardeşçe yaşayacağı öngörülmektedir.
Adnan Oktar'a göre Gürcüler, mazlum, mübarek, çok temiz ve güzel insanlardır. Onlar, Türk-İslam Birliği içerisinde de bir sevinç vesilesi olarak görülmektedir.
Türk-İslam Birliği'nin genişlemesi, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan gibi bölgeleri kapsayacaktır. Bu bölgelerin 'bizim mahallemiz' olacağı ve sınırların tamamen açılacağı belirtilmektedir.