| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 25 Temmuz 2014, Yeni Şafak
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 25 Temmuz 2014, Yeni Şafak
| ||
2014 yılının Temmuz ayında, Tel Aviv Havalimanı yakınlarına roket atıldığı için İsrail'e yapılan uçuşlar güvenlik gerekçesiyle durdurulmuştur.
Adnan Oktar, havalimanında kalan İsrailli misafirlerin güvenliklerinin sağlanmasını, polis desteğiyle otellere yerleştirilmelerini ve kalacakları otellere polis koruması konulmasını önermiştir.
Türk Hava Yolları, Tel Aviv'e gidecek yolcuların büyük bölümünün ulaşımını alternatif uçuşlarla sağlamış, İstanbul'da kalan 330 yolcuyu ise otellerde misafir ederek tüm ihtiyaçlarını karşılamıştır.
İslam ahlakına göre, zor durumda kalan misafirlere karşı şefkatli davranmak, onların güvenliğini sağlamak ve ihtiyaçlarını karşılamak büyük önem taşır. Bu durum, kardeşlik ve yardımseverlik ruhunu yansıtır.
Mahsur kalan yolcular, havaalanında günlerce kalma, korku ve tedirginlik yaşama, bazı durumlarda İbranice konuşmama ve odalarından çıkmama tembihleri gibi sorunlarla karşılaşmışlardır.