| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
| ||
Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen, son dönemlerde artış gösteren İslam karşıtlığının Avrupa'nın istikrarı ve birliği için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtmiştir. Bu durum, toplumsal uyumu ve barışı olumsuz etkileyebilir.
Adnan Oktar'a göre Türkiye, Avrupa'yı zenginleştirecek, kurtaracak ve dinamik gücüyle onlara bir "serum" veya "kan" görevi görecektir. Türkiye, Avrupa'nın acil ihtiyacı olan bir kanal olarak tanımlanmaktadır.
Türk-İslam Birliği'nin lideri olarak Türkiye, Avrupa'yı besleyecek ve güçlendirecektir. Ayrıca Rusya'nın, Ermenistan'ın ve İsrail'in rahatlamasına, Filistin sorununun hallolmasına yardımcı olarak bütün dünyayı kurtaracak bir devlet konumuna gelecektir.
Türkiye'nin "bütün dünyanın sigortası" olması, global ölçekteki siyasi, ekonomik ve sosyal sorunların çözümünde merkezi ve kritik bir rol oynayacağı anlamına gelmektedir. Bu rol ile dünya genelinde barış ve kardeşliğin tesis edilmesine öncülük edecektir.
Türk-İslam Birliği vizyonunun temel amacı, Türkiye'nin liderliğinde İslam aleminin potansiyelini bir araya getirerek hem Avrupa'ya hem de tüm dünyaya barış, istikrar ve refah getirmektir. Bu birlik, farklı milletler ve inançlar arasında kardeşliği sağlamayı hedeflemektedir.