| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
Star, 14 Mayıs 2011
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
Star, 14 Mayıs 2011
| ||
Türkiye, İsrail'in Mavi Marmara baskınında şehit edilen siviller için özür dilemesini ve tazminat ödemesini ilişkilerin normalleşmesi için temel şartlar olarak belirtmektedir.
Müslümanlar, yaşanan olaylar karşısında aklı başında, mutedil, makul, affedici ve şefkatli bir tutum sergilemektedir. Aşırıya kaçmadan çözüm odaklı yaklaşım benimsenir.
Özür dilemek, hataların kabul edildiğini ve arkadaşlığın, kardeşliğin devam etmesi arzusunu gösterir. Bu, ilişkilerin onarılması ve gelecekte benzer olayların tekerrür etmemesi için bir güvence niteliğindedir.
Mavi Marmara baskını, Türkiye-İsrail ilişkilerinde büyük bir gerginliğe yol açmış ve ilişkilerin normalleşmesi için İsrail'den özür ve tazminat beklentisi doğurmuştur.