| Azerbaycan Halk Gazetesi, 23 Eylül 2008 |
Star, 29 Ocak 2010



Makale, Adnan Oktar'ın öngörülerine dayanarak İslam dünyasının yükselişini ve Türkiye liderliğinde bir Türk-İslam Birliği'nin oluşacağını ele almaktadır. Bu birliğin Azerbaycan, Suriye ve Irak gibi ülkelerle birleşerek Kafkas Birliği projesini de kapsayacağı ve bunun Allah'ın mukadderatı olduğu vurgulanmaktadır.
Türk-İslam Birliği'nin oluşumu için Türkiye'nin liderliğinde Azerbaycan, Suriye ve Irak gibi ülkelerin birleşmesi öngörülmektedir. Bu birleşme, bölgede güçlü bir ittifakın temelini atacaktır.
Kafkas Birliği projesi, Türk-İslam Birliği'nin ayrılmaz bir parçası olarak konumlandırılmaktadır. Bu proje, bölgesel entegrasyonu ve iş birliğini daha da güçlendirmeyi hedeflemektedir.
Türk-İslam Birliği'nin altyapısını oluşturan projeler arasında petrol boru hatları ve demiryolu projeleri bulunmaktadır. Bu projeler, birleşmenin fiziksel ve ekonomik temellerini hazırlamaktadır.
Türk-İslam Birliği'nin kurulması, Allah'ın bir mukadderatı olarak görülmekte ve bunun için doğru zamanın geldiği ifade edilmektedir. Bu durum, birliğe manevi bir derinlik ve kutsallık katmaktadır.
İslam Birliği ve Türk Birliği toplantıları ile atılan başarılı adımlar, Türk-İslam Birliği'nin oluşumunun alametleri olarak kabul edilmektedir. Bu toplantılar, birliğin gerçekleşme yolundaki ilerlemeyi göstermektedir.
| Azerbaycan Halk Gazetesi, 23 Eylül 2008 |
Star, 29 Ocak 2010
