| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 12 Eylül 2013, Bugün
| ||
Maliki: Yeni Ufuklar Açalım
Özet
Irak Ulusal Meclisi Başkanı Nuceyfi'nin Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi çağrısı üzerine Başbakan Erdoğan'ın bu hususu kabul ettiği belirtilmektedir. Makalede, Adnan Oktar'ın öngörüleriyle Türk-İslam Birliği'nin yakın zamanda Türkiye'nin liderliğinde gerçekleşeceği ve bölgedeki birçok ülkeyle birleşmelerin olacağı vurgulanmaktadır. Türkiye'nin bölgede ağabeylik rolü üstlenerek barış ve istikrarı sağlayacağı ifade edilmektedir.
Önemli Noktalar
- Irak, Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi ve yeni ufuklar açılmasını talep etmektedir.
- Adnan Oktar, Türkiye liderliğinde bir Türk-İslam Birliği'nin oluşacağını öngörmektedir.
- Azerbaycan, Suriye ve Irak gibi ülkelerle yakın zamanda birleşmelerin yaşanacağı belirtilmektedir.
- Kafkas Birliği projesinin Türk-İslam Birliği'nin bir parçası olarak gerçekleşeceği ifade edilmektedir.
- Türkiye'nin bölgede ağabeylik yaparak istikrarı sağlayacağı ve Osmanlı mirasını devam ettireceği vurgulanmaktadır.
- Bu birleşmelerin altyapısı olarak petrol boru hatları ve demiryolu projeleri gösterilmektedir.
Sıkça Sorulan Sorular
Irak, Türkiye ile ilişkilerde hangi beklentilere sahiptir?
Irak Ulusal Meclisi Başkanı Nuceyfi, Türkiye ile ilişkilerin normal seyrine döndürülmesini ve yeni ufukların açılmasını talep etmiştir. Bu talebin Türkiye Başbakanı tarafından da kabul edildiği belirtilmiştir.
Türk-İslam Birliği'nin oluşumuna dair öngörüler nelerdir?
Adnan Oktar, 10 yıla kadar Türkiye liderliğinde bir Türk-İslam Birliği'nin oluşacağını öngörmüştür. Bu birliğin Azerbaycan, Suriye ve Irak gibi ülkelerle birleşmelerle gerçekleşeceği ifade edilmiştir.
Türkiye'nin bölgedeki rolü nasıl tanımlanmaktadır?
Türkiye'nin bölgede 'ağabeylik' rolü üstlenerek Irak gibi kan gölüne dönen yerlerde barış ve istikrarı sağlayabileceği belirtilmektedir. Bu görevin insani, ahlaki ve imani bir sorumluluk olduğu vurgulanmaktadır.
Türk-İslam Birliği'nin altyapısını hangi projeler oluşturmaktadır?
Kafkas Birliği projesi, petrol boru hattı projeleri ve demiryolu projeleri gibi girişimlerin Türk-İslam Birliği'nin altyapısını oluşturduğu ifade edilmektedir. Bu projeler, birleşmelerin fiziki zeminini hazırlamaktadır.
Suriye'nin Türkiye ile birleşme isteği ne kadar güçlüdür?
Makalede, Suriye'nin alenen Türkiye ile birleşmeyi istediği ve resmi bir teklif yapılması durumunda bir hafta içinde karar verebilecek konumda olduğu belirtilmektedir. Bu durum, Suriye'nin bölgedeki istikrarsızlık karşısında Türkiye'ye olan ihtiyacını göstermektedir.



