| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Sabah, 18 Şubat 2010 ![]()
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Sabah, 18 Şubat 2010 ![]()
| ||
Mezhep çatışmaları, aklı başında hiçbir Sünni, Alevi veya Şii'nin bombalama ve katliam gibi eylemlere girmeyeceği, doğrudan bir oyun olarak kabul edilmektedir. Bu tür eylemler Müslümanlara düşmanlık besleyenlerin çıkarlarına hizmet etmektedir.
Müslümanların birlik olmaması ve birlikte hareket etmemesi haramdır. Kur'an'a göre, Müslümanların kardeş olması ve bir lider etrafında toplanmaları farzdır. Bu birlik, Müslümanların dünya genelindeki zulümlere karşı koyabilmesini sağlar.
Türk İslam Birliği, Türklerin önderliğinde kurulacak bir manevi birlik olarak tasavvur edilmektedir. Her devlet kendi içerisinde hür kalsa da, Müslümanların ortak bir manevi lider etrafında toplanması, kargaşa ve fitnenin son bulmasına yardımcı olacaktır.
Müslümanlar için Allah bir, kitap bir, kıble bir ve peygamberler aynıdır. Bu ortak inanç noktaları, mezhep farklılıklarına rağmen Müslümanları aynı okulun öğrencileri gibi bir araya getiren temel unsurlardır.
Hristiyanların Papası gibi, Müslümanların da bir manevi lidere sahip olması gerektiği belirtilmektedir. Bu manevi liderin varlığı, Müslümanlar arasındaki kargaşa ve fitnenin sona ermesine, dünya genelinde Müslümanlara yönelik zararların toplu hareketle durdurulmasına yardımcı olacaktır.