| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Star, 11 Temmuz 2012
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Star, 11 Temmuz 2012
| ||
Başbakan Erdoğan'ın Rusya ziyaretinin temel amacı, Suriye'deki artan çatışmaların bölgesel etkilerini değerlendirmek ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile bu konularda yüz yüze görüşmek olarak belirtilmektedir.
Adnan Oktar, Rusya'nın Suriye ve İran'a verdiği desteği çekmesi gerektiğini önermektedir. Bu adımın, İslam alemi ile Rusya arasındaki bağları güçlendireceği ve ilişkileri olumlu yönde etkileyeceği düşünülmektedir.
Adnan Oktar'a göre, Rusya'nın Suriye ve İran'a desteğinin devam etmesi, İslam alemi ile Rusya'nın bağlarını koparabilir ve ilişkileri olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, bu durumun komünist kafayı daha da şiddetlendireceği belirtilmektedir.
Rusya'nın Suriye ve İran'dan desteğini çekmesi durumunda, bu ülkelerin akıllarını başlarına toplayarak daha makul hale geleceği ve İslam alemiyle birleşmek mecburiyetinde kalacağı öngörülmektedir.
Erdoğan ve Putin, 27 Haziran'da yarım saat süren bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Bu telefon görüşmesi, Moskova'daki yüz yüze görüşmenin planlanmasında önemli bir rol oynamıştır.