Paul Auger (Evrimci Fransız bilim adamı):
Paul Auger, De La Physique Theorique a la Biologie, 1970, s. 118


Evrimci bilim adamı Paul Auger'in DNA'nın oluşumu hakkındaki görüşleri incelenmektedir. Makalede, nükleotidlerin rastgele kimyasal olaylarla tek tek üretilmesinin belki mümkün olabileceği ancak bunların özel seriler halinde birbirine bağlanmasının olanaksız olduğu vurgulanmaktadır. Bu durum, yaşamın kökenindeki tesadüfi oluşum iddialarını çürütmektedir.
Auger, nükleotidlerin tek tek üretilmesinin belki mümkün olabileceğini ancak bunların çok özel seriler halinde birbirine bağlanmasının olanaksız olduğunu belirtmiştir. Bu durum, DNA'nın tesadüfen oluşamayacağını ifade eder.
Nükleotidlerin belirli bir düzende ve işlevsel bir biçimde bağlanması, rastgele kimyasal olaylarla açıklanamayacak kadar karmaşık bir süreçtir. Bu hassas düzen, ancak bilinçli bir tasarım ile mümkün olabilir.
Paul Auger'in bu itirafı, evrim teorisinin yaşamın başlangıcını tamamen rastlantısal kimyasal süreçlerle açıklama iddiasını çürütmektedir. DNA'nın karmaşık yapısı, tesadüfî oluşumun imkansızlığını göstermektedir.
DNA'nın tesadüfi oluşamayacağı fikri, evrenin ve yaşamın arkasındaki bilinçli bir yaratıcı gücün varlığını kanıtlar. Bu durum, kâinattaki kusursuz tasarımın ve iman hakikatlerinin bir delili olarak kabul edilir.
Paul Auger (Evrimci Fransız bilim adamı):