

Hadislerde belirtildiğine göre, Hz. Mehdi (as) kendi mekanından tüm dünyaya seslenecek ve insanlar onu görüp konuşmalarını dinleyebilecektir. Bu durum, modern telekomünikasyon araçlarının varlığına işaret etmektedir.
Peygamberimiz (sav)'in hadislerinde, dostların bulutlara binip istedikleri yere gidebilmeleri ve Hz. Mehdi'nin tüm dünyayı avucunun içi gibi görmesi gibi ifadelerle günümüzdeki uçak ve iletişim teknolojilerine işaret edildiği düşünülmektedir.
Hz. Mehdi (as), dünyanın doğu ve batısını manen fethederek İslam ahlakını dünyanın dört bir yanına egemen kılacaktır. Bu, ilahi bir güçle insanlara ulaşacak ve İslam'a yeniden hayat verecektir.
Hz. Mehdi'nin kainatı avucunun içinde görmesi, onun olaylara ve bilgilere eksiksiz bir şekilde vakıf olacağını, dünyanın her yerindeki gelişmeleri anında takip edebileceğini ifade etmektedir. Bu, küresel gözlem ve bilgi erişiminin bir metaforu olarak yorumlanabilir.
Hz. Mehdi (as) çıktığında, insanların imamlarıyla aralarında bir postacı olmayacağı belirtilmektedir. Bu ifade, doğrudan ve aracısız iletişimin kurulacağını, dolayısıyla modern iletişim araçlarının yaygınlaşacağını simgelemektedir.