| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 2 Temmuz 2013, Yeni Şafak
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 2 Temmuz 2013, Yeni Şafak
| ||
Başbakan Erdoğan, gençlere geleneklerini öğretemediklerini ve kazandıramadıklarını, bu konuda hatalı olduklarını belirtmiştir. Geleneğini bilmeyen bir gencin geleceğini bulamayacağını ifade etmiştir.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, din adamları, öğretmenler ve üniversiteler olarak yeni nesli kuşatacak bir gönül dili bulamadıklarını ve sosyal medyadaki küfürlü, öfkeli dilin bunun bir sonucu olduğunu belirtmiştir.
Adnan Oktar'a göre gençlerin manevi değerlerden uzaklaşmasının temel sebebi, devlet okullarında Darwinist ve materyalist propagandanın fikri bir mücadele yapılmaksızın tek taraflı olarak anlatılmasıdır. Bu durum, gençlerin yanlış bilgilerle yetişip Kuran'a hurafe gözüyle bakmasına neden olmaktadır.
Evrim teorisinin okullarda öğretilirken, bilimsel çalışmaların, fosil kayıtlarının ve bulguların evrimi çürüttüğünün de gençlere anlatılması önerilmektedir. Tek taraflı bir dayatma yerine, yaratılış gerçeğinin de evrimle birlikte öğretilmesi gerektiği savunulmaktadır.
Devletin eğitim kitaplarında Darwinizm ve materyalizmin kapsamlı ve detaylı bir şekilde anlatılması, gençlerin bilinçaltına bu propagandaların yerleşmesine neden olmaktadır. Bu durum, gençlerin Darwinist ve materyalist düşüncelere inanmasına, Kuran'a ise hurafe gözüyle bakmasına yol açabilir.