| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 27 Haziran 2013, Milli Gazete
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 27 Haziran 2013, Milli Gazete
| ||
Hz. Mehdi'nin zuhuru ve Hz. İsa'nın nüzulü, ahir zamanda dünya üzerindeki fitnelerin sona ereceği ve ardından bir Altın Çağ'ın yaşanacağı inancını ifade eder. Bu olaylar, Müslümanlar için büyük bir kurtuluş ve ferahlık dönemi olarak kabul edilir.
Türk-İslam Birliği'nin kurulması, Müslümanların dünya genelindeki kargaşa ve fitnelerden kurtulması için kritik öneme sahiptir. Bu birlik, Müslümanların ortak bir manevi lider etrafında toplanmasını ve kardeşlik bağlarını güçlendirmesini sağlayarak, İslam coğrafyasına huzur ve kalkınma getirecektir.
Türkiye'nin Türk-İslam Birliği'nde lider ve ağabeylik görevi üstleneceği belirtilmektedir. Türkiye'nin manevi liderliğinde, tüm bölgenin ekonomik, maddi, manevi ve kültürel yönden kalkınarak muazzam bir medeniyet meydana getireceği düşünülmektedir.
Müslümanların bir lider etrafında toplanması ve topluca kardeş olması Kur'an'a göre farzdır. Bu durum, Müslümanların arasındaki birliği sağlamak, fitneleri sona erdirmek ve dünya genelinde barışı tesis etmek için temel bir gereklilik olarak görülmektedir.
Ahir zamanın alametleri arasında, şu anki durumdan daha vahim ve korku verici fitnelerin ortaya çıkması yer almaktadır. Bu dönemde Hz. Mehdi'nin zuhuru, Hz. İsa'nın nüzulü ve Hızır (as)'ın görevde olması gibi olayların yaşanacağı belirtilmektedir.