| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Time Türk, 31 Ağustos 2013
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Time Türk, 31 Ağustos 2013
| ||
Şeyh Usame er Rıfai, Suriye'deki devrimin manevi lideri olarak Batılı askerlerin Suriye'ye gelmesini istemediğini açıkça belirtmiştir. Bu tutum, dış müdahalelere karşı yerel direnişi ve bölgesel çözümleri ön plana çıkarmaktadır.
Adnan Oktar, Suriye'deki çatışmanın çözümü için tüm İslam ülkelerinin birleşip askeri güçleriyle Suriye'ye karadan girmesini önermektedir. Bu sayede halkın güvenliği sağlanacak, düzen tesis edilecek ve bölgedeki gerilim son bulacaktır.
İslam ülkelerinin Suriye'ye askeri müdahalesi, halkın güvenliğini sağlamak, aşevleri kurmak, saldırganları durdurmak ve bölgede sükuneti temin etmek gibi faydalar sağlayabilir. Bu durum, demokrasiye dönüşü hızlandırarak hayatın normale dönmesini destekleyebilir.
Özellikle İran ve Türkiye'nin Suriye'ye birlikte girmesi, sorunun anında çözülmesi açısından kritik öneme sahip görülmektedir. Bu iki ülkenin öncülüğünde diğer İslam ülkelerinin de katılımıyla hızlı ve etkili bir çözüm sağlanabileceği düşünülmektedir.
Batılı güçlerin Suriye'ye müdahalesinin, tüm askeri malzemelerin kullanılmasına ve Suriye'nin tamamen yerle bir edilmesine yol açabileceği belirtilmektedir. Bu durum, bölgede büyük yıkımlara ve can kayıplarına neden olabilir.