| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Zaman, 23 Temmuz 2011
| ||
Terörle mücadele için Emniyet’te hazırlık başladı
Özet
Makalede, terörle mücadelede emniyet güçlerinin daha etkin kullanılmasına yönelik kapsamlı çalışmaların sürdüğü belirtilmektedir. Terörün sadece güvenlik değil, ekonomik ve sosyal-kültürel boyutlarının da olduğu vurgulanarak milli birlik ve kardeşlik projesinin önemi üzerinde durulmaktadır. Adnan Oktar ise terörle mücadelede hürriyetçi ve şefkatli bir olağanüstü halin gerekebileceğini, askeri ve emniyet tedbirlerinin artırılması gerektiğini ifade etmektedir.
Önemli Noktalar
- Polisin terörle mücadelede etkinliğinin artırılması için kapsamlı çalışmalar yapılmaktadır.
- Terörle mücadele sadece güvenlik değil, ekonomik ve sosyal-kültürel boyutları da içermektedir.
- Milli birlik ve kardeşlik projesi terörle mücadelede önemli bir yer tutmaktadır.
- Adnan Oktar, terörle mücadelede hürriyetçi ve şefkatli bir olağanüstü halin gerekebileceğini belirtmektedir.
- Askeri tedbirlerin artırılması ve Güneydoğu'ya asker ile polis kaydırılması önerilmektedir.
- Bölgedeki halka candan yardım etmek ve yetim çocukları sahiplenmek gerektiği vurgulanmaktadır.
Sıkça Sorulan Sorular
Terörle mücadelede emniyet güçlerinin rolü nasıl geliştirilmektedir?
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a göre, polisin terörle mücadelede daha etkin biçimde kullanılmasına yönelik kapsamlı bir çalışma sürdürülmektedir. Bu çalışma, emniyet güçlerinin terörle mücadeledeki kapasitesini artırmayı hedeflemektedir.
Terörle mücadelenin kapsamlı boyutları nelerdir?
Terörle mücadelenin sadece güvenlik boyutu bulunmamaktadır; aynı zamanda ekonomik, sosyal ve kültürel boyutları da vardır. Bu nedenle milli birlik ve kardeşlik projesi gibi çalışmalar da terörle mücadelenin önemli bir parçasıdır.
Adnan Oktar'ın terörle mücadeledeki önerileri nelerdir?
Adnan Oktar, terörle mücadelede hürriyetçi ve şefkatli bir olağanüstü halin gerekebileceğini belirtmektedir. Ayrıca askerlere zırhlı yelek giydirilmesi, nöbet sisteminin iyileştirilmesi, tüm askerin Güneydoğu'ya kaydırılması ve polis sayısının artırılması gibi tedbirler önermektedir.
Güneydoğu'daki halka yönelik nasıl bir yaklaşım önerilmektedir?
Güneydoğu'daki halka candan yardım etmek, onları sevmek ve oradaki yetim, öksüz gençleri ve çocukları ailelerin barındırması, evlatlık edinmesi önerilmektedir. Ayrıca yiyecek ve giyecek yardımı yapılması gerektiği de vurgulanmaktadır.
Terörü uygulayan komünist zihniyet demokrasi ve barışa nasıl bakar?
Terörü uygulayan komünist zihniyet için demokrasi, barış ve kardeşlik gülünecek şeylerdir. Bu zihniyet, proletarya diktatörlüğünü hedeflediği için bu tür değerleri anlamayacak bir durumdadır.



