| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
13 Ocak 2013, Yeni Şafak
| ||
Türkiye Tarımda Avrupa'yı Geçti
Özet
Türkiye'nin tarım sektöründeki başarıları ve bu alandaki stratejik önemi bu makalede ele alınmaktadır. AK Parti hükümetlerinin uyguladığı politikalar sayesinde tarım hasılasının Avrupa ülkelerinin önüne geçtiği belirtilirken, tarım ve hayvancılığa verilen desteğin artırılmasının kritik bir önlem olduğu vurgulanmaktadır.
Önemli Noktalar
- Türkiye'nin tarım hasılası 2011 yılında 62 milyar dolara ulaşmıştır.
- Türkiye'nin tarım sektörü büyüklüğü açısından Avrupa ülkeleri arasında birinci sıradadır.
- Tarım ve hayvancılığın devlet tarafından ciddi şekilde desteklenmesi gerekmektedir.
- Tarımsal ilaçlar, traktörler ve biçerdöverler gibi yan sanayilerin de desteklenmesi önemlidir.
- Tarım ve hayvancılığa önem vermek, olası krizlere karşı güçlü bir önlemdir.
- Türk İslam ülkeleri için bereket ve bolluk çağına girileceği öngörülmektedir.
Sıkça Sorulan Sorular
Türkiye'nin tarım hasılası ne kadar artmıştır?
2011 yılında Türkiye'nin tarım hasılası 62 milyar dolara ulaşarak büyük bir artış göstermiştir. Bu artış, uygulanan politikalar ve destekleme uygulamaları sayesinde gerçekleşmiştir.
Türkiye tarım sektöründe Avrupa'da hangi sıradadır?
Türkiye, tarım sektörünün büyüklüğü açısından Avrupa'daki tüm ülkelerin önünde ve birinci sırada yer almaktadır. Bu başarı, stratejik yaklaşımların bir sonucudur.
Tarım ve hayvancılık neden desteklenmelidir?
Tarım ve hayvancılık, olası krizlere karşı alınabilecek muazzam ve çok güçlü bir önlemdir. Bu alanlara verilen önem, vahim gelişmeleri durduracak bir yöntem olarak görülmektedir.
Hangi sanayiler tarım ve hayvancılıkla birlikte desteklenmelidir?
Tarımsal ilaçlar, traktörler ve biçerdöverler gibi tarım ve hayvancılığa dolaylı yoldan destek veren her türlü sanayinin devlet tarafından birinci dereceden desteklenmesi gerekmektedir.
Türk İslam ülkelerinin geleceği hakkında ne söylenmektedir?
Türk İslam ülkelerine küresel krizlerin etki etmeyeceği ve bereket ile bolluk içinde olacakları belirtilmiştir. Bu ülkelerin altın çağa girecekleri ve ferahlık içinde yaşayacakları öngörülmektedir.



